La Fiscalia rebaixa d’onze a sis anys la petició de presó per a Sandro Rosell

El fiscal José Javier Polo ha reduït substancialment la petició de presó per a l'expresident del Barça i el seu soci andorrà, Joan Besolí

Sandro Rosell surt de la presó de Soto del Real.

Sandro Rosell surt de la presó de Soto del Real. | EFE

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha rebaixat d’11 a 6 anys la petició de presó per a l’expresident del Barça, Sandro Rosell, en la fase de conclusions definitives i a pocs dies que el judici quedi vist per a sentència. Tanmateix, el fiscal José Javier Polo manté els càrrecs per blanqueig de capital i pertinença a grup criminal i els 59 milions d’euros de multa per a Rosell. També redueix la petició de presó per al soci de Rosell, l’advocat andorrà Joan Besolí, de 10 a 6 anys i de la dona de l’expresident Blaugrana, Marta Pineda, de 7 anys a un 1 any i 11 mesos i la petició de penes per als altres tres acusats. Després de gairebé dos anys de presó preventiva, el tribunal va decidir excarcerar Rosell i Besolí enmig del judici, després que la seva defensa ho demanés a l’inici del judici.

 

En la fase de conclusions definitives, la Fiscalia ha modificat la petició de presó que feia a l’escrit d’acusació provisional amb la rebaixa per al principal acusat, Rosell, de 6 a 4 anys per blanqueig de capitals i de 5 a 2 per pertinença a grup criminal. A Besolí de 5 a 4 pel primer delicte i de 5 a 2 pel segon. En el cas del soci de Rosell també ha rebaixat la multa de 55 a 40 milions d’euros. En el cas de la dona de Rosell, la rebaixa és tant de la pena, de 7 anys a menys de dos, com de la multa, de 50 milions a 19,7. Pel que fa als tres presumptes testaferros, se’ls demanava entre vuit i sis anys de presó mentre que ara les peticions són d’entre un any i 11 mesos i un any i 6 mesos, també amb rebaixes de les multes. 

 

La instrucció del cas la va portar la magistrada Carmen Lamela, la mateixa que va investigar el major Josep Lluís Trapero i la cúpula de Mossos d’Esquadra, que actualment té plaça al Tribunal Suprem. Rosell i Besolí van estar 21 mesos en presó preventiva, des del 25 de maig de 2017 fins que el tribunal el va deixar en llibertat amb mesures cautelars però sense fiança el 27 de febrer, el tercer dia de judici. Prèviament, Lamela els havia denegat la llibertat en diverses ocasions. Segons l’escrit d’acusació provisional de la fiscalia, Rosell hauria desviat fons de comissions irregulars cobrades a la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) per drets d’imatge i organització de partits. L’expresident del FC Barcelona, la seva dona, l’advocat andorrà Joan Besolí i tres persones més, haurien blanquejat 20 milions d’euros de la CBF.

Nou comentari