Món Esport
La Fiscalia demana onze anys de presó per Sandro Rosell
  • CA

 

 

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha demanat 11 anys de presó per l’expresident del Barça Sandro Rosell, segons ha avançat La Vanguardia, pels delictes de blanqueig de capitals i organització criminal. Segons ‘El Confidencial’, a més, també hauria demanat una multa de 59 milions d’euros. Així ho hauria recollit en l’escrit d’acusació presentat a la jutgessa Carmen Lamela en la investigació que segueix contra l’exdirectiu blaugrana. Rosell, que aquest dimecres dormirà per primer cop a la presó de Brians 2 després de ser traslladat de Soto del Real, està en presó incondicional a l’espera que se celebri el judici.  

 

Rosell no és l’única persona involucrada al cas, segons El Confidencial. També es demanen set anys i 50 milions per la seva esposa, Marta Pineda; set anys i 55 milions per Joan Besolí; vuit anys i 50 milions per Pedro Andrés Ramos; set anys i 40 milions per Shhe Ohannessian; i sis anys i 40 milions per José Colomer. Anticorrupció exposa que tots ells van conformar el 2006 “una estructura estable, reforçada pels seus vincles d’amistat i parentesc, dedicada al blanqueig de capitals a gran escala”. 

 

Tots ells formarien part d’una organització criminal dedicada a montar una estructura societària i una organització criminal per blanquejar els fons que l’expresident de la Confederació del Brasil de Futbol (CBF), Ricardo Teixeira, desviava presumptament dels partits que la seva selecció va jugar entre el 2007 i el 2009.

 

Completat el trasllat a Brians 2

 

Aquest matí, Rossell, ha arribat al centre penitenciari de Brians 2 aquest dimecres després de passar més d’un any ingressat en presó preventiva a Soto del Real. La Guàrdia Civil ha traslladat Rossell en un comboi del cos policial que ha arribat al centre de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) pocs minuts abans de dos quarts de dotze del migdia. Més de 200 familiars i amics de Rossell s’han concentrat a les portes d’aquesta instal·lació per donar-li la benvinguda. Ha estat rebut entre aplaudiments i crits de “llibertat”. La magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela va acceptar el passat 13 de juliol el trasllat de l’expresident del FC Barcelona a un centre penitenciari català, un cop que la instrucció s’ha tancat i que ha proposat a la sala que el jutgi per blanqueig de capitals i organització criminal.

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa