Món Esport
La decadència de Ronaldinho: arruïnat i sense passaport
  • CA
Ronaldinho, en una imatge d'arxiu.
Ronaldinho, en una imatge d’arxiu. | @ronaldinho

Ronaldinho no passa pel seu millor moment. Segons el portal UOL, la Fiscalia del Brasil va decidir embargar-li els comptes després que ell i el seu germà, Roberto de Assis, fossin condemnats a pagar una multa d’uns dos milions d’euros per causar danys mediambientals en construir una plataforma pesquera en una àrea de preservació ambiental de Porto Alegre. La sorpresa ha arribat quan s’ha accedit als seus comptes: l’exjugador del Barça–i actual ambaixador del club– només hi tenia 24,6 reals, és a dir, sis euros.

 

Fa tres anys, el 2015, els germans Ronaldinho van rebre una sentència que els condemnava a pagar més de dos milions d’euros per construir un moll per atracar vaixells, canalitzar més de cent metres d’un riu, fabricar dos ponts i asfaltar una riba del llac. Els terrenys eren propietat d’un club de tenis, però l’exfutbolista els va comprar i va executar les obres sense els permisos necessaris i sense estudis d’impacte ambiental.

 

El brasiler, a qui també van retirar el passaport, no podrà sortir del seu país fins que resolgui la situació, quelcom que suposarà un greu problema perquè la seva principal font d’ingressos són els esdeveniments publicitaris d’arreu del món en què va participant. Sense anar més lluny, els darrers dies d’octubre els va passar a la Xina i els primers de novembre al Japó, on va participar en un acte de Nike a Tòquio. El pròxim 17 de novembre té previst jugar un amistós a Alemanya, però abans haurà de regularitzar la seva situació si pretén acudir-hi.

 

Sempre segons el mateix mitjà, Sérgio Felício Queiroz, advocat de Ronalinho, ha assegurat que la retirada del passaport “és una mesura arbitrària” que recorreran fins al final perquè atempta contra el dret constitucional del lliure desplaçament. Així, l’ambaixador del Barça es veu immers en una nova polèmica després de la que es va generar quan va donar a suport a Jair Bolsonaro, líder de l’extrema dreta obertament masclista, racista i homòfob que va guanyar les eleccions al país sud-americà.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa