Món Esport
La davantera del Barça, en quadre
  • CA

El cap d’Ernesto Valverde treu fum. En les darreres setmanes, el tècnic ha hagut de conviure amb la contradicció de liderar la classificació de la Lliga, de ser un equip sòlid i eficaç, amb la malastrugança que s’ha apoderat de plantilla del Barça en forma de lesions. Infortunis que no han colpejat la línia de mitjos, carregada de futbolistes i recursos -tot i l’aïllament d’Arda Turan-, però que sí que han significat un greu problema per a l’eix de la defensa i la davantera, menys poblada i poc dotada de competència. Fins fa tres dies, les lesions de Samuel Umtiti i Javier Mascherano deixaven un panorama desolador. De quatre centrals disponibles, a dos. I un d’ells, Thomas Vermaelen, obligat a ser titular després de quatre temporades passades entre lesions i cessions.

Ara, la recuperació de Mascherano obre un petit ventall d’opcions per a la visita al Santiago Bernabéu d’aquest proper dissabte. Inicialment, Vermaelen s’ha guanyat el lloc amb bones actuacions davant equips complicats com el València o el Vila-real i sembla que serà titular davant el Reial Madrid, però Valverde té la possibilitat de tornar a situar Mascherano a l’eix de la defensa, al costat d’un Gerard Piqué que arriba en un bon moment al clàssic.

 

Però la fase més perjudicada mancant pocs dies pel viatge a Madrid és la davantera. A les dificultats per generar ocasions de gol davant rivals ben organitzats se li suma, ara, la lesió de Paco Alcàcer. Una baixa molt inoportuna després que el de Torrent s’hagi convertit en una alternativa vàlida per a una davantera colpejada per la lesió d’Ousmane Dembélé, el substitut de Neymar Jr i la gran aposta de la secretaria tècnica, tot just iniciada la temporada. Ni Gerard Deulofeu, ni Aleix Vidal han aconseguit que l’entrenador extremeny els dipositi la confiança com a homes capaços d’acompanyar Lionel Messi i Luis Suárez en atac, tot el contrari del què ha succeït amb Alcàcer, de qui inicialment se n’esperava ben poc.

Després de bones actuacions, de gols, de recuperar la confiança i de convertir-se en un bon al·liat per a Messi i Suárez en la parcel·la més ofensiva de l’equip, ara Paco Alcàcer haurà de veure aturada la seva progressió i la bona dinàmica amb una lesió muscular que el tindrà fora els terrenys de joc durant tres setmanes. La pausa de Nadal l’afavoreix, però el Barça visitarà el Bernabéu amb només dos davanters i sense cap alternativa atacant a la banqueta en cas que el partit s’encalli, com ja succeí a Vila-real. Messi i Suárez s’hauran de buscar la vida.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa