Món Esport
La clàusula d’Umtiti activa les alarmes a can Barça
  • CA

El pagament de 222 milions d’euros del PSG per endur-se Neymar Jr, l’agost del 2017, va fer repensar la política de clàusules de rescissió pels jugadors del primer equip del Barça. El club català, que havia confiat en la bona voluntat dels futbolistes de negociar els seus contractes per tal de seguir vestint els colors i defensant la samarreta blaugrana, ha preferit ara assegurar-se el tret i evitar la possibilitat que un jugador utilitzi la seva pròpia clàusula per pressionar, tal i com feu el davanter brasiler abans d’incorporar-se al conjunt parisenc. Per això, la renovació de Lionel Messi es va allargar fins el mes de novembre, després que Josep Maria Bartomeu aconseguís garantir que la clàusula de l’argentí ascendia fins el 700 milions d’euros.

El futbol s’ha tornat boig i una clàusula assequible, en aquest mercat inflacionat on els gegants es veuen capacitats per pagar altíssimes quantitats, facilita que un gran club europeu abordi amb tranquil·litat operacions anteriorment qualificades d’inabastables. El Liverpool ha pagat 85 milions d’euros pel central holandès Vrjil Van Dijk i el Manchester United no s’ho pensarà dues vegades a l’hora d’atacar el culer Samuel Umtiti, sorprenentment més barat que el defensa del club red i un futbolista consolidat i preuat a nivell continental.

 

El francès del Barça té una clàusula de 60 milions d’euros, la més baixa de l’onze titular, i un preu fàcilment abastable per clubs com el Manchester City, el PSG, el Reial Madrid, el Liverpool, el Chelsea, la Juventus o el mateix Manchester United de José Mourinho, que ja ha anunciat que es llençarà al mercat a la recerca de centrals. Umtitit és un caramel, tant pel seu valor econòmic, com pel rendiment esportiu demostrat en les darreres dues temporades formant una defensa admirada al costat de Gerard Piqué.

El Barça necessita actuar per retenir el jugador. El francès té ofertes i, tant el seu sou -uns 3 milions d’euros per temporada- com la seva clàusula obliguen el club blaugrana a plantejar-se una renovació de contracte a l’alça que millori el seu salari i adapti el preu de sortida a les clàusules pactades amb els jugadors del primer equip. Dels onze titulars, la segona clàusula més baixa és la d’Ivan Rakitic, xifrada en 125 milions d’euros, és a dir, més del doble de la signada per Umtiti l’estiu del 2016 en el moment del seu fitxatge.

 

En els propers dies, el Barça abordarà la situació. El club barcelonista no es pot permetre la sortida de Samuel Umtiti i haurà d’escoltar les seves pretensions per tal de fer-li una proposta de renovació que s’adeqüi a la valoració que els grans conjunts europeus fan del central. De moment, l’internacional només té una resposta per als rumors: “Joker.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa