Món Esport
L’estil del Barça, en mans d’Iniesta
  • CA

Andrés Iniesta és l’estil del Barça, allò que li queda a l’equip dirigit per Ernesto Valverde -juntament amb Messi- de la filosofia implantada per Johan Cruyff a principis dels anys 90 i admirada pel món de l’esport durant més de 25 anys. Sense Xavi Hernández i amb la substitució del migcampista de Terrassa per jugadors com Ivan Rakitic o Paulinho, l’home que segueix garantint l’estil inconfusible dels blaugrana i qui lidera el control del joc durant els partits és el capità, el migcampista que ara té a les seves mans una decisió transcendental, clau tant a nivell personal, com a nivell de club.

Iniesta segueix essent un futbolista imprescindible. Als seus 34 anys, el manxec controla la pausa, l’acceleració i el temps dels partits, convertit -de nou- en titular indiscutible després d’una etapa complicada a nivell físic amb Luis Enrique Martínez a la banqueta. El joc directe i les transicions constants van perjudicar el ‘8’, que va haver de parlar amb Valverde per conèixer el paper que l’entrenador li tenia preparat. El tècnic extremeny l’ha convençut per gaudir del futbol d’elit, com a mínim, un any més, no només amb paraules, sinó amb fets. Ha reduït l’espai entre línies i ha recuperat la idea del joc de posició, tot i que amb evidents mancances, una filosofia que converteix Iniesta en un jugador únic i indispensable.

El millor soci dels davanters, un aliat fonamental per a Messi i un coixí necessari per a Sergio Busquets en la sortida de pilota, a Iniesta el valora tothom. “Sabem què aporta l’Andrés a l’equip, no només dins el terreny de joc. Li pots donar la pilota, que sempre sabrà què fer”, va expressar Busquets en roda de premsa. Fins i tot, el mànager del Chelsea mostra passió en parlar del nascut a Fuentealbilla: “És un geni del futbol. És un migcampista pensador, sempre està al centre del joc del Barça.”

 

Però ara Iniesta té un dilema. Ha de decidir si es queda un any més al Barça o si marxa -22 anys després d’accedir a la Masia- al futbol xinès, on té ofertes astronòmiques, inclosa la compra de 2 milions d’ampolles de vi del seu celler. El capità sempre ha manifestat la necessitat de sentir-se important a la gespa i de tenir una aportació directa sobre el joc, un fet que haurà de revisar en els propers dies. Segons el mateix futbolista, “he de prendre una decisió abans del 30 d’abril. Serà una decisió honesta per mi i pel club. Hi ha dues opcions, seguir o marxar”.

 

En els darrers mesos, el club ja ha fet moviments en aquest sentit, preveient una sortida propera del migcampista blaugrana. En el mercat d’hivern i evitant un possible augment en el preu de traspàs durant i després del Mundial de Rússia, el Barça va incorporar Philippe Coutinho, un jugador més ofensiu que Iniesta, però capaç de defensar la posició del manxec. I en la mateixa línia, l’entitat catalana s’ha assegurat el fitxatge d’Arthur Melo, un perfil similar al del capità. En el cas que Iniesta decideixi abandonar el Barça aquest estiu, el club vol tenir el problema resolt.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa