Món Esport
Koeman, sobre les polèmiques declaracions de Setién: “Messi no és difícil de gestionar”
  • CA

Ronald Koeman ha dit la seva, en la roda de premsa prèvia al partit del Barça contra el Dinamo de Kíev, corresponent a la tercera jornada de la fase de grups de la Champions League, en relació amb les polèmiques paraules de Quique Setién sobre Leo Messi. El tècnic càntabre va aprofitar una conversa amb El País per recordar la seva etapa al Camp Nou, durant la qual no va congeniar massa amb el capità de l’equip, i protagonitzar unes declaracions que no han agradat massa en l’entorn de l’argentí. L’actual tècnic culer ha estat elegant en la resposta a Setién: ha dit que no pensa el mateix, però que respecta el seu punt de vista.

“Cal respectar totes les opinions. Per a mi, en Leo és el millor jugador del món. Cada dia li veig ambició i caràcter guanyador. Segons el meu parer, no és un futbolista difícil de dirigir. És el capità i parlo amb ell setmanalment per tenir una bona relació. No estic d’acord amb les declaracions de Setién, jo ho veig força diferent, però cadascú té la seva opinió”, han estat les paraules de Koeman sobre la polèmica de les darreres hores a can Barça. A més, en la compareixença, l’entrenador holandès també ha parlat d’altres assumptes com per exemple les baixes del Dinamo de Kíev per coronavirus, la mala ratxa de resultats a la Lliga, els possibles fitxatges durant el mercat d’hivern i de Ter Stegen, que es troba en la recta final de la seva recuperació.

Les declaracions de Koeman abans del Barça-Dinamo de Kíev

Un partit per encarrilar la classificació als vuitens: “L’objectiu sempre és el mateix: jugar bé, crear oportunitats i, sobretot, guanyar. Anem bé, hem aconseguit sis punts en les dues primeres jornades de la fase de grups. Hem de seguir en aquesta línia”.

La Covid-19 s’acarnissa amb el Dinamo de Kíev: “Som conscients que el Dinamo té problemes amb el coronavirus, els seus futbolistes s’han fet proves aquest matí i hem d’esperar els resultats. L’únic que podem fer nosaltres és preparar el partit, espero que puguem jugar amb relativa normalitat”.

Ter Stegen, en la recta final de la seva recuperació: “Ja fa gairebé una setmana que s’entrena amb el grup. Està treballant bé, el veig molt bé. Demà al matí farem la llista de convocats i, després de la darrera sessió, prendrem una decisió”.

Demana temps a l’afició?: “Sí, és així. A mi, personalment, m’arriba que la gent està contenta. Evidentment, a ningú li agrada haver sumat dos punts en les últimes quatre jornades, però ha estat per una qüestió de falta d’encert. Hem de millorar la punteria, estem treballant molt i som l’equip que més ocasions genera. La imatge que estem oferim, amb molta gent, és positiva. Seguirem en aquesta línia, però som conscients que hem de guanyar més”.

Possibles fitxatges a l’hivern: “Tothom sap la meva opinió en aquest sentit. Ja he dit moltes vegades què penso respecte a la nostra plantilla. No vull forçar res, jo ja vaig arribar sent conscient dels problemes econòmics del club. A veure com estem el gener”.

Pedri no pot jugar-ho tot: “Tenim gent jove amb molta qualitat. Jo em fixo en el rendiment, encara que he de protegir els més joves i futbolistes com Pedri no poden jugar-ho tot. Cal protegir-los de tant en tant. Físicament, l’exigència és màxima. Hi ha molta pressió també”.

Records del seu partit contra el Dinamo de Kíev: “Per a mi també és una de les millors actuacions del Dream Team. Parlo sovint amb Pep Guardiola d’aquell enfrontament. Tant de bo que el nivell de demà sigui semblant al d’aquell dia”.

Messi no és un jugador difícil: “Cal respectar totes les opinions. Per a mi, en Leo és el millor jugador del món. Cada dia li veig ambició i caràcter guanyador. Segons el meu parer, no és un futbolista difícil de dirigir. És el capità i parlo amb ell setmanalment per tenir una bona relació. No estic d’acord amb les declaracions de Setién, jo ho veig força diferent, però cadascú té la seva opinió”.

L’estrany cas de Matheus Fernandes: “Estem treballant amb ell. Ha de millorar alguns aspectes per poder jugar de ‘6’. Té molta competència en aquesta posició. Sap que al davant hi té Busquets, De Jong, Pjanic, Aleñá… Ha de treballar dia a dia fins que el convoqui. De moment, però, les circumstàncies ho fan complicat”.

El Dinamo arriba a Barcelona amb moltes baixes: “És la situació que hem de viure tots. El coronavirus ens influencia dia a dia, hem d’intentar conviure-hi amb certa normalitat, però no és fàcil. Si algú es contagia, ha de seguir les normes. És evident que el fet que el Dinamo tingui tantes baixes disminuirà la seva qualitat, però el Xakhtar també tenia moltes baixes i va guanyar el Madrid. No conec alguns dels futbolistes que jugaran”.

Mort de Tonny Bruins: “La notícia d’ahir va ser molt trista. Havíem tingut molt bona amistat i conec molt la seva família. Va ser un ajudant fantàstic de Johan i Rexach, el seu coneixement de futbol era increïble. Personalment, era molt gran. El trobarem a faltar”.

Conscient que la dictadura dels resultats mana: “Entenc les crítiques, guanyar dos punts en quatre jornades no és un bon balanç. Accepto i assumeixo tots els comentaris, m’he de centrar a continuar treballant. Sabem què hem de millorar, ja que el que compta és guanyar”.

Problemes de punteria: “L’equip treballa, entrena amb molta més intensitat, està obert a millorar… M’encanta l’actitud dels jugadors. El que no m’agrada, encara que sigui una paraula dura, és que no rendibilitzem les nostres ocasions. Creem oportunitats clares, però hem de ser més clínics”.

Compta amb Konrad de la Fuente: “Sí, forma part de l’equip. Va fer una molt bona pretemporada, però té molta competència en la posició d’extrem. Volem que vagi jugant amb el filial per no frenar la seva progressió. Estic content amb les seves actuacions”.

Messi descansarà?: “No et puc contestar en aquest moment. Ho faré demà amb la convocatòria. El Dinamo jugarà amb futbolistes poc habituals, però això no vol dir res. Esperem un contrari que ens complicarà la vida”.

Gens preocupat pel seu futur: “El meu futur no és el més important. Hem de viure el dia a dia i intentar guanyar els partits. Estem millorant, demanem temps. Estem canviant les coses”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa