Koeman: “Hi ha jugadors que haurien de marxar del Barça per poder tenir minuts”

"No tenim moltes possibilitats de guanyar la Lliga", ha assegurat el tècnic neerlandès del conjunt blaugrana

El tècnic neerlandès del Barça Ronald Koeman ha atès els mitjans de comunicació abans de viatjar a Osca per disputar el partit corresponent a la dissetena jornada de Lliga. Després de l’empat al Camp Nou contra l’Eibar, Koeman ja es va mostrar molt pessimista pel que fa a la Lliga i aquest cop ha tornat a reconèixer que és “realista” i que no tenen “moltes possibilitats de guanyar la Lliga”. Tanmateix, ha afirmat que ho intentaran “fins al final” i que tot passa per “deixar de perdre punts”.

Leo Messi ha tornat a la convocatòria després d’haver allargat les vacances de Nadal a l’Argentina per recuperar-se d’unes molèsties al turmell. Koeman assegura que el capità del Barça ja està al 100%: “És molt important per a nosaltres perquè pot solucionar partits quan l’equip no està fi. Es troba bé i ja no té molèsties”.

Respecte al mercat de fitxatges que està a punt d’obrir-se, Koeman ha reivindicat, com sempre, “reforçar l’equip”. Tot i això, ell mateix reconeix que fins que no hi hagi un nou president no es podrà fer res i això deixa molt poc marge de maniobra, ja que les eleccions seran el pròxim 24 de gener. A més, ha aconsellat a “alguns jugadors” que deixin l’equip per tenir més minuts: “Els futbolistes han de jugar i n’hi ha alguns que ho tenen complicat en aquest club”.

Les respostes de Ronald Koeman

La lesió de Coutinho: “És mala sort, ja tenim molts jugadors amb lesions de llarga durada. Hem de veure com solucionem la seva baixa, perquè és un jugador molt important”.

Mercat de fitxatges: “Fins que no arribi el nou president no parlarem del tema esportiu. Sí que peso que hi ha jugadors que haurien de deixar el club per tenir minuts i hem de reforçar la plantilla d’alguna forma, però la situació econòmica és molt complicada”.

Un calendari complicat: “Tenim molts partits i molts d’ells són fora de casa. Soc realista i sé que estem molt lluny del primer. Tot passa per deixar de perdre punts. No puc dir que tinguem moltes possibilitats de guanyar la Lliga”.

 

Un desig pel 2021: “Vull veure partits de futbol amb públic”.

L’estat d’ànim de l’equip: “És normal que hi hagi dubtes. A vegades ens falta efectivitat i altres cometem massa errors individuals. Hem de millorar, ens hem d’avançar per tenir més confiança”.

El futur de Messi: “Ell mateix ha dit que no té cap decisió presa. Se l’ha de respectar. Qualsevol jugador pot decidir què fa amb el seu futur”.

Les molèsties de Messi: “Ja està preparat i al 100% físicament”.

Messidependència: “Sempre n’hi ha, des de fa molts anys. És molt important per a nosaltres. Ell resol partits quan l’equip no està bé”.

El rival, l’Osca: “Han encaixat molt pocs gols a casa i hem d’estar preparats. Hem de millorar com equip. El fred no em preocupa, hem d’estar mentalitzats”.

Eusebio: “Hem de pensar en ell, estem pendents del seu estat i volem que es recuperi. És una gran persona i li vull desitjar tota la força a ell i a la seva família”.

Griezmann: “Necessitem que tots els davanters siguin eficaços, no només ell. Hem de millorar”.

Se’n penedeix de la sortida de Suárez: “No. Sempre he destacat les seves qualitats. La decisió va ser seva i del club. A més, no es pot comparar l’Atlètic de Madrid amb el Barça”.

L’objectiu de la temporada: “Estem molt lluny del líder i serà difícil guanyar el campionat, però lluitarem per fer-ho”.

Nou comentari