Món Esport
Koeman revela que ha fet una llista d’altes i baixes
  • CA

Ronald Koeman mai no ha amagat que, l’estiu passat, no van arribar al Barça els fitxatges que va demanar. El tècnic holandès, conegut per la seva sinceritat davant els mitjans de comunicació, ha aprofitat la roda de premsa prèvia a la visita a l’Athletic per revelar que ha confeccionat una llista d’altes i baixes de cara al mercat d’hivern. “Qualsevol entrenador intenta, el mes de gener, millorar l’equip. He fet un pla de baixes i de possibles incorporacions. Si no és possible, tirarem endavant amb els jugadors que tenim”, ha declarat.

En la compareixença, l’heroi de Wembley també ha valorat un possible ajornament electoral després de les restriccions del Govern per contenir el coronavirus. “No puc opinar d’un tema de salut o de la pandèmia. Pot ser una raó per canviar la data, però per a l’àmbit esport és important que els comicis siguin com més aviat millor. El més important, no obstant això, és la salut. Hem d’aturar la pandèmia”, ha reflexionat.

Les declaracions de Koeman prèvies a l’Athletic-Barça

L’Athletic estrena entrenador: “Potser canvia el sistema, però no m’imagino massa canvis, ja que Marcelino només ha fet dos entrenaments. La influència no serà molt gran. L’Athletic és un equip que sempre lluita i al qual li agrada córrer. Marcelino té la seva història amb el 4-4-2 i haurem d’estar preparats”.

Els positius per coronavirus al Barça: “Estava tranquil. Hi ha coses a la vida que no es poden controlar. Ahir em van trucar perquè hi havia dues persones del nostre cos tècnic que eren positius. Vam suspendre l’entrenament del matí i hem hagut d’esperar unes hores per veure que no hi havia més casos de Covid-19 en la plantilla. Afortunadament, tots els resultats han estat negatius i hem pogut entrenar per preparar el partit de demà”.

Aleñá, a un pas del Getafe: “Fins que no hi hagi res definitiu no puc parlar. Té permís del club per buscar una sortida. És un futbolista de futur que ha de jugar i que ha decidit buscar una sortida”.

Possible ajornament electoral: “No puc opinar d’un tema de salut o de la pandèmia. Pot ser una raó per canviar la data, però per a l’àmbit esport és important que els comicis siguin com més aviat millor. El més important, no obstant això, és la salut. Hem d’aturar la pandèmia”.

L’evolució de l’equip: “De mica en mica aconseguirem veure el Barça que volem. Hem intentat tirar endavant l’equip i preparar-lo per al campionat. Tenim gent important lesionada i no hem pogut canviar molt la plantilla. Necessitem temps per imposar les nostres idees”.

A domicili sempre costa més: “Pot ser que en els darrers partits fora de casa hàgim perdut més punts, però intentem que la diferència no es noti. Volem crear ocasions i dominar els partits. Hem tingut més errors individuals que ens han costat gols i no hem estat massa efectius. L’Atlètic de Madrid està guanyant per la mínima gràcies a la seva defensa consistent”.

La recuperació de Sergi Roberto i Ansu Fati: “En el cas d’Ansu és complicat posar una data de retorn. És un jugador jove i ha de recuperar-se bé. Sergi Roberto, d’altra banda, podria estar disponible a finals de gener. Els dos van pel bon camí i esperem comptar amb ells tan aviat com sigui possible”.

Koeman vol fitxatges: “Qualsevol entrenador intenta, el mes de gener, millorar l’equip. He fet un pla de baixes i de possibles incorporacions. Si no és possible, tirarem endavant amb els jugadors que tenim”.

Partits a porta tancada: “A tots ens perjudica jugar sense públic. San Mamés és un gran estadi, que sempre presenta un ambient fantàstic. Sense afició serà totalment diferent”.

Cal millorar la punteria: “No podem entrenar molt perquè juguem molts partits. Xutem i finalitzem jugades, però poca cosa més podem fer. El més important és que els jugadors confiïn en ells mateixos. Els migcampistes han d’arribar més a l’àrea contrària, per això vaig estar molt content amb el gol de De Jong i les jugades de Pedri. És important augmentar l’eficàcia”.

Dest, intermitent: “És cert que té alts i baixos. Va començar molt bé, però té 19 anys i necessita temps per adaptar-se. Té dret a cometre errors, ha de millorar la seva concentració i agressivitat. No estic decebut amb ell, és molt normal el que li està passant”.

El Barça troba a faltar Suárez: “No m’agrada contestar preguntes sobre ell, perquè no és un futbolista del nostre equip. El respecto. Nosaltres tenim els nostres davanters”.

Griezmann és titular?: “L’Antoine sap quin és el seu lloc, he parlat diverses vegades amb ell. Li agrada comunicar el que ha de millorar. Si juguem amb tres migcampistes, cal trobar la millor fórmula per a la posició de davanter. A mi m’agrada molt, però he d’escollir, hi ha molts partits i no poden jugar sempre els mateixos”.

Matar els partits: “Hem de ser capaços de marcar un segon gol. Si ho fem, no patirem en el tram final dels partits. No som un equip que defensi bé les pilotes llargues. Si matem els partits amb les nostres ocasions, els rivals no podran lluitar-nos els punts fins al darrer moment”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa