Món Esport
Koeman: “No em penedeixo del que vaig dir després del clàssic”
  • CA

El Departament d’Integritat de la Federació Espanyola de Futbol ha traslladat al Comitè de Competició de l’ens federatiu les declaracions de Ronald Koeman després del clàssic. El tècnic del Barça va criticar amb duresa el VAR i l’arbitratge espanyol i podria rebre una sanció d’entre quatre i dotze partits. En les pròximes hores, l’entrenador holandès sabrà si les seves paraules tenen alguna mena de conseqüència. Ell, però, no ha rectificat ni un mil·límetre el seu discurs i, de fet, ha aprofitat la roda de premsa prèvia a la visita a la Juventus per deixar clar que no es penedeix del que va dir.

No em penedeixo gens de les meves declaracions. No vull parlar més sobre aquest tema. El compromís de demà és molt important. Volem fer un bon partit bo i aconseguir un bon resultat”, han estat les seves paraules exactes quan ha estat preguntat per la possibilitat que sigui sancionat. D’altra banda, Koeman també ha estat qüestionat per si s’imaginava que durant la seva etapa a la banqueta del Camp Nou viuria una crisi institucional com la que pateix Josep Maria Bartomeu i la seva directiva. “Ja sabia que no seria un repte fàcil. Pels canvis que volíem fer, per la crisi econòmica… El repte era molt gran. Demano temps i tranquil·litat. Estem canviant moltes coses. Entenc i respecto totes les opinions, però jo crec que durant la primera hora de joc vam estar bé. Vaig veure l’equip amb molta ambició”, ha contestat amb elegància, conduint el debat al terreny esportiu.

En la compareixença, el tècnic blaugrana també ha remarcat que no creu que el de demà sigui “un partit decisiu”. “Serà un compromís entre dos equips que volen arribar lluny en aquesta competició”, ha matisat abans de manifestar que li agradaria que Cristiano Ronaldo donés negatiu per coronavirus i pogués jugar: “Per a tothom serà un partit bonic per veure. Sempre volem els millors jugadors sobre el camp, i en Cristiano és un d’ells. No sé si estarà en condicions de jugar, no és la meva decisió, però espero que sí que ho pugui fer. Estem molt preparats per frenar-lo”.

Les declaracions de Koeman prèvies al Juventus-Barça

Un duel exigent i important: “No serà un partit decisiu, sinó un compromís entre dos equips que volen arribar lluny en aquesta competició. Serà important aconseguir un bon resultat i mostrar el joc que ens interessa. Respectem molt el contrari, serà un duel exigent”.

Vol que jugui Cristiano: “Per a tothom serà un partit bonic per veure. Sempre volem els millors jugadors sobre el camp, i en Cristiano Ronaldo és un d’ells. No sé si estarà en condicions de jugar, no és la meva decisió, però espero que sí que ho pugui fer. Estem molt preparats per frenar-lo”.

Reitera la seva crítica al VAR: “No em penedeixo gens de les meves declaracions. No vull parlar més sobre aquest tema. El compromís de demà és molt important. Volem fer un bon partit bo i aconseguir un bon resultat”.

Entrenar el Barça enmig d’un terratrèmol institucional: “Ja sabia que no seria un repte fàcil. Pels canvis que volíem fer, per la crisi econòmica… El repte era molt gran. Demano temps i tranquil·litat. Estem canviant moltes coses. Entenc i respecto totes les opinions, però jo crec que durant la primera hora de joc vam estar bé. Vaig veure l’equip amb molta ambició”.

Quins davanters sortiran d’inici?: “Tenim jugadors amb diverses característiques en les posicions ofensives. Optaré sempre pels que estiguin millor preparats. El nostre plantejament de cara al partit contra la Juventus serà guanyar. I, és clar, haurem de posar davanters. De totes maneres, soc un entrenador que vol que el seu equip tingui la mentalitat de guanyar, però que no només pensi a atacar. Volem dominar els partits i fer mal a través dels jugadors que ens donen profunditat. Cal buscar l’equilibri entre atacar i defensar”.

Un inici dubitatiu de la Juventus de Pirlo: “El més fàcil és opinar de Pirlo com a jugador. Ha donat molts èxits a diversos equips. Com a entrenador no el puc valorar, ja que fa molt poc de temps que ha començat. Si ha tingut l’oportunitat d’entrenar un equip tan gran com la Juventus, és per alguna cosa. Pot ser que l’inici de la Juventus sigui semblant al nostre. Hem de tenir tranquil·litat. Tant de bo que triomfi a les banquetes”.

Un rival amb molta qualitat: “La Juventus és un dels equips grans d’Europa. És un conjunt fort defensivament tot i les seves baixes. Sap dominar els duels i té grans jugadors en atac. Dybala és un gran jugador i Morata està fent gols. Tenen molta qualitat”.

La influència del coronavirus: “La qüestió del físic i la del coronavirus influeix en el fet que hi hagi més sorpreses. Tothom vol jugar amb públic a casa seva, és una realitat. També per l’aspecte econòmic. I perquè en aquestes circumstàncies es produeixen resultats estranys”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa