Món Esport
Koeman celebra el missatge d’unitat de Messi i revela la recepta per fer-lo feliç
  • CA

Ronald Koeman no és un entrenador al qual li agradi mirar cap a una altra banda ni tirar pilotes fora quan, en les seves compareixences davant els mitjans de comunicació, és qüestionat per qualsevol tema que envolti l’actualitat del Barça. En la roda de premsa prèvia a la visita del Barça a Balaídos, el tècnic holandès ha reconegut que el fitxatge de Sergiño Dest és imminent, que la secretaria tècnica està treballant per incorporar un central –Eric Garcia és el més ben posicionat– abans que es tanqui el mercat de fitxatges i que els futbolistes que, com Rafinha, “no tenen oportunitats, el millor és buscar una sortida”.

“Sergiño està passant la seva revisió mèdica i encara s’han de firmar els contractes. Fins que no se signin, no opinaré sobre un futbolista que encara no està amb nosaltres. Molt probablement ho estarà, això sí. El seu fitxatge ens anirà molt bé perquè, malgrat ser jove, ha jugat molts partits importants amb l’Ajax i a la Champions League. Serà molt útil per a nosaltres, també per rejovenir la plantilla”, ha declarat sobre Dest, mentre que sobre la posició de central ha assegurat que és “dèbil”, ja que només compta amb “Piqué, Lenglet i Araujo”. El tècnic culer no ha ni mencionat Umtiti i Todibo a l’hora de repassar els efectius amb què compta en la posició. Molt més que simptomàtic.

Respecte al fitxatge del ‘9’, Koeman ha tornat a explicar que és una posició que el Barça vol reforçar, però també ha reiterat que el club blaugrana té “problemes econòmics”. “No estem segurs si podrem fitxar algú, ho intentarem amb totes les forces. Si no ho podem fer, ens quedarem amb aquests jugadors, amb qui tinc plena confiança”, ha declarat abans d’assegurar que compta amb Ousmane Dembélé, relacionat amb el Manchester United les últimes hores: “En els últims partits no ha jugat de titular perquè Ansu Fati ha demostrat que és un futbolista molt bo per a l’equip. Va començar molt bé físicament i després va patir una petita baixada, però avui ha entrenat molt bé”.

Per últim, l’entrenador culer ha celebrat el missatge d’unitat que ha enviat Leo Messi al barcelonisme. “No crec que tingui una vida tranquil·la com a entrenador del Barça, sempre passa alguna cosa. Però no cal dir que és una gran notícia que el capità enviï un missatge d’unitat. Tant de bo que estiguem una mica més calmats del que hem estat últimament”, ha sentenciat.

Les declaracions de Koeman prèvies al Celta-Barça

L’estadi del Celta, complicat per al Barça: “Ens esperem un partit difícil. M’han dit que els últims anys el Barça no ha aconseguit guanyar a Balaídos, i això vol dir que és un estadi difícil. Haurem de fer una bona actuació per intentar emportar-nos els tres punts”.

Messi intenta calmar el barcelonisme: “No crec que tingui una vida tranquil·la com a entrenador del Barça, sempre passa alguna cosa. Però no cal dir que és una gran notícia que el capità enviï un missatge d’unitat. Tant de bo que estiguem una mica més calmats del que hem estat últimament”.

El fitxatge de Dest, imminent: “Sergiño està passant la seva revisió mèdica i encara s’han de firmar els contractes. Fins que no se signin, no opinaré sobre un futbolista que encara no està amb nosaltres. Molt probablement ho estarà, això sí. El seu fitxatge ens anirà molt bé perquè, malgrat ser jove, ha jugat molts partits importants amb l’Ajax i a la Champions League. Serà molt útil per a nosaltres, també per rejovenir la plantilla”.

Compta amb Dembélé: “Aquestes decisions les han de prendre el club i el jugador. Jo compto amb ell, tal com hem vist les últimes setmanes. En els últims partits no ha jugat de titular perquè Ansu Fati ha demostrat que és un futbolista molt bo per a l’equip. Va començar molt bé físicament i després va patir una petita baixada, però avui ha entrenat molt bé. Compto amb ell”.

Com es pot fer feliç Messi?: “No sé si, en aquest sentit, jo ho puc controlar tot. Buscaré el seu màxim rendiment a partir d’un onze i una posició que el reforci. Ell viu pel futbol i per guanyar, també en els entrenaments. No hi ha millor mètode per aconseguir que Messi estigui feliç que guanyar partits”.

El VAR i la polèmica arbitral: “De polèmiques n’hi ha sempre i a tot arreu. Hi ha polèmica amb les mans i és molt complicat. La feina dels àrbitres és molt difícil, crec que de vegades van massa lluny amb el VAR, no es pot arribar a tot arreu, sobretot amb l’assumpte de les mans. Encara no sé quan és infracció i quan no. En altres qüestions, com el fora de joc, sí que és una realitat que ajuda”.

Insisteix amb el fitxatge d’un davanter centre: “Econòmicament, el club té problemes. Hi ha dues posicions que volem reforçar i, no et mentiré, la del ‘9’ és una d’elles. No estem segurs si podrem fitxar algú, el club ho intentarà al màxim. Si no ho podem fer, ens quedarem amb aquests jugadors, amb qui tinc plena confiança”.

Gens preocupat amb el rendiment de Griezmann: “Antoine està fent molt bé les coses des de la banda dreta. Té llibertat per entrar i buscar posicions centrades. No hem d’obsessionar-nos amb el fet que jugui pel mig, crec que les seves desmarcades des de la dreta són molt bones. Hem de buscar profunditat en les dues bandes, no només en l’esquerra. Com a entrenador, estic molt satisfet amb el seu rendiment”.

Obre la porta de sortida a Rafinha: “Pels jugadors que no tenen oportunitats, el millor és buscar una sortida i marxar fora a la recerca de minuts. Rafinha va entrar en la convocatòria l’altre dia. Avui no ho ha fet per una decisió tècnica”

Què prefereix, incorporar un davanter o un central?: “No hi ha cap posició més important que l’altra. La de central i la de davanter centre les tenim dèbils. La temporada serà llarga i hem d’estar preparats, i per això crec que és important reforçar-les”.

Adaptar-se als rivals: “L’important és jugar amb un sistema en què tothom se senti còmode. És una possibilitat canviar la formació, però no serà habitual. Tenim un equip amb molta qualitat i cal respectar els contraris, però és important fixar-nos en nosaltres. El que hem de fer, des del nostre sistema, és preparar com fer mal als rivals juguin com puguin jugar. Jo crec que és molt important reforçar un 4-2-3-1 que fa molt que el Barça no utilitzava”.

No hi haurà rotacions: “Hem fet quatre setmanes de pretemporada en què hem treballat molt intensament i hem insistit molt en qüestions tàctiques. Som conscients que el calendari està atapeït, però de moment no tinc pensat fer rotacions. Això no vol dir que no hi hagi cap canvi”.

El perfil del ‘9’: “Volem tenir entre dos i tres jugadors per posició. Leo Messi ha jugat de ‘9’ i Griezmann també ho pot fer, però Braithwaite és més davanter centre pur i pot aportar coses diferents. Per això busquem algú com ell”.

Donar continuïtat a les bones sensacions lluny del Camp Nou: “No hauria de ser diferent jugar a casa i jugar a domicili. Volem fer exactament el mateix a tot arreu: jugar bé, dominar, pressionar bé… La temporada passada el rendiment de l’equip com a visitant va baixar, però m’interessa centrar-me en el present i veig els jugadors molt motivats i amb molta confiança”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa