Món Esport
Koeman: “Aquests horaris estan matant els nostres jugadors”
  • CA

Ronald Koeman s’ha tornat a mostrar molt contundent contra els horaris de la Lliga. En ser preguntat per l’enèsima lesió d’Ousmane Dembélé en la roda de premsa prèvia al partit contra la Juventus, el tècnic holandès ha tornat a criticar amb duresa el calendari atapeït. “Aquests horaris estan matant els nostres jugadors. Estic segur que perdrem més jugadors per aquest motiu. Hem jugat cinc partits de Lliga fora de casa i tots han estat a les nou de la nit. Jugant dimarts, no està bé que sigui així, ja que arribem a Barcelona a les quatre de la matinada. Cal pensar més en els equips espanyols i donar-los marge per recuperar-se”, ha valorat.

“És una llàstima. Ell va notar alguna cosa a la segona meitat, quan va entrar, però va decidir continuar. Ha fet un pas enrere, ja que té un passat determinat en l’assumpte de les lesions i ara estava bé, físicament havia millorat molt. Ha de recuperar-se bé”, ha manifestat en relació amb la lesió de Dembélé. A més, l’entrenador del Barça no ha defugit de la seva part de culpa en la crisi esportiva que travessa l’equip. “La responsabilitat sempre és de l’entrenador, ja que és qui pren decisions i fa les alineacions. Avui en dia també cal tenir en compte que s’han de fer rotacions”, ha dit, sense posar excuses.

Les declaracions de Koeman prèvies al Barça-Juventus

Optimista amb la classificació com a primer per als vuitens: “El nostre objectiu sempre és jugar bé i guanyar. A més, volem acabar la fase de grups com a primers classificats. Tenim un avantatge de tres punts respecte a la Juventus i, a més, a la primera volta vam aconseguir un bon resultat. Tenim moltes possibilitats de mantenir el lideratge”.

La lesió de Dembélé: “És una llàstima. Ell va notar alguna cosa a la segona meitat, quan va entrar, però va decidir continuar. Ha fet un pas enrere, ja que té un passat determinat en l’assumpte de les lesions i ara estava bé, físicament havia millorat molt. Ha de recuperar-se bé. És una raó més per la qual em queixo dels horaris dels partits. Estic segur que perdrem més jugadors per aquest motiu. Hem jugat cinc partits de Lliga fora de casa i tots han estat a les nou de la nit. Jugant dimarts, no està bé que sigui així, ja que arribem a Barcelona a les quatre de la matinada. Cal pensar més en els equips espanyols i donar-los marge per recuperar-se”.

No renuncia a considerar-se un dels culpables de la crisi: “La responsabilitat sempre és de l’entrenador, ja que és qui pren decisions i fa les alineacions. Avui en dia també cal tenir en compte que s’han de fer rotacions”.

Autocrítica: “Hem d’estar descontents. Cal analitzar les derrotes, no és el mateix perdre al camp del Cadis que al de l’Atlètic de Madrid. És important veure com ens marquen gols, com ens creen perill… Jo no faig teatre. Si perdo, estic enfadat. I ja els ho he dit als jugadors. Els vaig dir ahir que el Barça no pot rebre gols com els que hem rebut nosaltres aquesta temporada”.

Errors imperdonables: “El que parlem internament no ha de transcendir. Els jugadors saben que hem de millorar diverses coses. No tenim massa temps per practicar determinades qüestions, però cal analitzar, comunicar i buscar el màxim rendiment de tothom. Som un equip que ha creat sempre cinc o sis ocasions clares per partit. Hem de trobar l’equilibri entre l’efectivitat i la manca d’errors. Hem deixat escapar massa punts per errors que no es poden repetir”.

Leo Messi, criticat: “El que vull fer és parlar amb en Leo sobre qüestions del partit, de l’equip i coses que ens passen. Amb ell i amb la resta de capitans. No gastaré energia en coses que vénen de fora. Com a entrenador, he de buscar el màxim rendiment de la meva plantilla”.

Pedri, un futbolista molt important: “Ha participat en tots els partits menys el del Ferencváros. Tenint en compte que només té 17 anys, és quelcom increïble. Sap jugar bé en diverses posicions i això ens va molt bé. Pot aportar moltíssimes coses, és un futbolista molt llest”.

Cal trobar solucions a les lesions: “Ens falta gent important. Ansu Fati i Dembélé són dos jugadors que ens donen profunditat a la banda. Haurem de buscar solucions tàctiques i tècniques, però també pensant en la frescor de l’equip. Demà fem l’últim entrenament i decidirem qui juga. Volem quedar primers de grup i farem un onze potent per aconseguir-ho”.

Millora obligada: “Pot ser que els equips de la Lliga sàpiguen defensar millor que els de la Champions. Ens hem trobat amb conjunts que ens han jugat molt enrere com l’Alabès o el Cadis. Davant aquest tipus de rival és important avançar-se al marcador i no haver de remuntar. No busco culpables, crec que nosaltres ho som. Només em queixo del tema dels horaris. Hem de millorar, no hi ha cap altre remei”.

Coutinho i la seva posició: “Ell prefereix jugar de mitja punta, però a la banda té llibertat total de moure’s. A la plantilla ja hi ha molts jugadors als quals els agrada ocupar zones centrades. No pot jugar tothom pel mig”.

La seva forma de dirigir els partits: “El Barça sempre ha tingut futbolistes més creatius que treballadors. A mi no m’agrada cridar. Quan era jugador no m’agradava que l’entrenador em cridés. Crec que hem d’assumir més responsabilitat al camp”.

Sempre s’assenyala Messi: “En Leo és molt important en el nostre atac. Moltes jugades comencen en els seus peus. El culpable més fàcil és ell, però ell no ha fet cap error. Hem de millorar defensivament, ser més agressius. En alguns partits no hem tingut prou efectivitat”.

Amb Pjanic, el Barça guanya més: “És casualitat. La seva funció en l’equip no es pot comparar amb la que tenia a la Juventus. El Barça vol pressionar més. Va arribar tard i a poc a poc està millorant. No tinc cap dubte sobre ell. Prenem decisions pensant en el millor per a l’equip”.

De Ligt: “El conec molt bé. Malgrat la seva edat, ja té força experiència. Sempre volem tenir els millors jugadors i, en la seva posició, ell ho pot ser. A més, és molt bona persona i és molt treballador. És una llàstima que fitxés per la Juventus i no pel Barça, però això va passar abans que jo vingués”.

Cristiano Ronaldo torna al Camp Nou: “Per a nosaltres no és un estímul. És un partit important en què hi haurà dos equips que lluitaran per la primera posició del grup. En Cristiano sempre lluita i marca. Gràcies al seu treball diari encara es troba en l’elit futbolística. Haurem de defensar-lo bé i intentar tenir molt la pilota”.

L’etern debat Messi-Cristiano: “És fantàstic que aquests dos jugadors hagin estat tants anys en el màxim nivell. Són els millors futbolistes dels darrers 15 anys. Són diferents, però tenen registres golejadors increïbles i estadístiques brutals. Han guanyat molts premis. No és bo dir qui és millor, els admiro als dos. Ens han donat moltes nits glorioses. Els hem de gaudir”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa