Món Esport
La Juventus de Cristiano, rival del Barça a la fase de grups de la Champions
  • CA

El Barça ha evitat els seus dos darrers botxins a Europa, el Liverpool i el Bayern de Munic, i ha quedat aparellat amb la Juventus de Torí en el sorteig de la fase de grups de la Champions League 2020/21 que s’ha celebrat aquest dijous a la seu de la UEFA a Nyon. El conjunt blaugrana encarava la cita des del Bombo 2, ja que no va ser campió de la Lliga Santander ni de la Lliga de Campions –les dues condicions que l’haguessin convertit en cap de sèrie–, i s’haurà de veure les cares amb el campió italià. Leo Messi i Cristiano Ronaldo tornaran a enfrontar-se i Arthur Melo i Miralem Pjanic es retrobaran amb els seus exequips. El Dinamo de Kíev ucraïnès i el Ferencváros hongarès acompanyaran els catalans i els torinesos en el Grup G.

Un doble enfrontament morbós

La tarda ha començat molt malament per al Barça. L’equip de Ronald Koeman ha sabut que haurà de lluitar per la primera posició del grup amb la Juventus de Torí, un dels millors equips del continent. Liderat sobre el terreny de joc per Cristiano Ronaldo, amb qui Leo Messi tornarà a protagonitzar un d’aquells duels individuals que atura el món i que han marcat els clàssics del futbol espanyol durant els últims anys, i per Andrea Pirlo des de la banqueta, el campió de la Serie A obligarà els blaugrana a recuperar la seva millor versió per segellar el passi als vuitens en posicions de privilegi.

D’altra banda, Arthur Melo i Miralem Pjanic encara afegiran més ingredients sucosos a l’enfrontament. El brasiler tornarà al Camp Nou i el bosnià ho farà a Tori després de l’intercanvi de cromos que hi ha hagut aquest estiu entre el Barça i la Juventus. Caldrà veure si algú dels dos assoleix una plaça en l’onze titular que, de moment, no han aconseguit. Paulo Dybala, Matthijs De Ligt, Álvaro Morata, Leonardo Bonucci i Adrien Rabiot són alguns dels altres noms destacats del conjunt de Pirlo, que ha començat la lliga italiana amb un triomf contra la Sampdoria (3-0) i un empat al camp de la Roma (2-2).

Sobre el paper, no obstant això, el Barça no hauria de tenir massa problemes per encarregar el seu bitllet per als vuitens de la Champions, sigui com a primer o com a segon de grup. I és que els equips amb els quals ha quedat aparellat del tercer i quart bombo, el Dinamo de Kíev i el Ferencváros, no haurien de crear massa problemes als de Koeman. En aquests partits, però, els culers hauran de tenir tots els sentits actius per evitar sorpreses i complicacions que comprometin la classificació per a la fase decisiva de la màxima competició continental entre clubs.

Els grups de la Champions League 2020/21

D’altra banda, el Reial Madrid –que sí que era cap de sèrie– ha estat afortunat amb el rival del Bombo 2, el Xakhtar Donetsk, però no ho ha estat gens amb els altres dos, l’Inter de Milà i el Borussia Mönchengladbach. L’Atlètic de Madrid s’ha endut el premi gros i ha quedat aparellat amb el Bayern de Munic, el Salzburg i el Lokomotiv, mentre que el Sevilla, que s’enfrontarà al Chelsea, el Krasnodar i l’Stade Rennai, no es pot queixar.

  • Grup A: Bayern de Munic, Atlètic de Madrid, Salzburg i Lokomotiv.
  • Grup B: Reial Madrid, Xakhtar Donetsk, Inter de Milà i Borussia Mönchengladbach.
  • Grup C: Porto, Manchester City, Olympiakos i Olympique de Marsella.
  • Grup D: Liverpool, Ajax, Atalanta i Midtjylland.
  • Grup E: Sevilla, Chelsea, Krasnodar i Stade Rennais.
  • Grup F: Zenit, Borussia Dortmund, Lazio i Bruges.
  • Grup G: Juventus, Barça, Dinamo de Kíev i Ferencváros
  • Grup H: PSG, Manchester United, Leipzig i Basaksehir.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa