Envien una ordre a França per practicar una exploració mèdica al cosí d’Abidal

Segons la 'Cadena SER', la titular del jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona ha remès una ordre d’investigació europea per prendre declaració al donant en el transplantament de fetge

Novetats sobre el cas Abidal. Segons ha informat aquest dimecres la Cadena SER, la titular del jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona ha remès una ordre d’investigació europea (OEI) perquè es prengui declaració i es realitzi una exploració mèdica al seu cosí, donant en el transplantament de fetge a l’exfutbolista (i ara secretari tècnic) blaugrana.

L’Ordre Europea d’Investigació –que és, sempre segons el mitjà de comunicació citat, una forma de cooperació judicial internacional que en alguns casos substitueix la Comissió Rogatòria Internacional– anirà destinada als jutjats de Lió. L’objectiu de la jutgessa és que el donant declari (com a testimoni, ja que el codi penal francès no permet imputar-lo) i que sigui examinat per un metge francès per poder comprovar que l’operació, definitivament, es va realitzar.

El passat 30 de gener del 2019, la secció 10ª de l’Audiència de Barcelona va ordenar reobrir les diligències del jutjat d’instrucció 28 de Barcelona en relació a la investigació sobre el trasplantament de fetge d’Éric Abidal. D’aquesta forma, es va estimar el recurs presentat pel Ministeri Fiscal i l’Advocacia de l’Estat contra l’auto d’arxiu dictat pel jutjat i es va acordar la reobertura de les actuacions per tal de practicar les diligències sol·licitades, com per exemple, sense anar més lluny, que declarés el donant com a testimons.

Més informació

Nou comentari