Món Esport
El futur de Busquets al Barça podria tenir un canvi de guió inesperat

La junta directiva del Futbol Club Barcelona no para de treballar. Després d’uns mesos en els quals la seva labor ha estat lluny dels focus mediàtics, ara cal tornar a parlar-ne. El mes de gener s’apropa, i això significa dues coses: que s’obre el mercat de fitxatges hivernal, i que comença un compte enrere. Un compte enrere per al 30 de juny, aquell dia en el qual acaben els contractes.

En matèria de contractes, sense dubte la patata calenta és la de Sergio Busquets. El capità l’acaba el juny de 2023, i a dia d’avui encara no se sap exactament què farà. La versió oficial dicta que a partir del dia següent deixarà de formar part de la plantilla blaugrana, després de 15 temporades. Fins fa poc semblava que era el camí que prendria. De fet, com ha explicat el diari Ara, el seu entorn ha comunicat al mitjà que “l’escenari més probable és que plegui aquest estiu”, ja que “li ve de gust un canvi d’aires, acabar el que li queda i acomiadar-se del club”.

Tot i això, el jugador no ha comunicat formalment aquesta decisió, com si van fer Andrés Iniesta o Carles Puyol en els seus darrers anys, i hi ha circumstàncies que podrien generar un canvi de guió. La principal és el desig de Xavi Hernández. Segons el mateix diari Ara, l’egarenc desitja incorporar el migcampista de la Reial Societat Martín Zubimendi per substituir Busquets, però la seva clàusula de rescissió és de 60 milions d’euros. Una xifra inassumible per a la junta culer a hores d’ara. A més, té contracte fins a 2027, i això significa que es txuriurdins no tenen cap pressa per haver de vendre’l, com ha passat en casos com el de Robert Lewandowski, l’estiu passat.

Xavi Hernández, amb Piqué i Busquets | FC Barcelona
Xavi Hernández, amb Piqué i Busquets | FC Barcelona

L’altra alternativa per substituir Busquets podia ser Ruben Neves. Del portuguès s’ha parlat molt últimament, però segons l’Ara, és una opció que no convenç pas Xavi. I la definitiva està a casa. Frenkie de Jong jugava a l’Ajax com a pivot defensiu, i també ho ha fet amb la selecció dels Països Baixos. Tot i això, amb Xavi només hi ha jugat en casos puntuals: quan Busquets no ha estat disponible. Hi ha tingut bones actuacions, però no sembla haver convençut el tècnic català.

Xavi podria acabar convencent Busquets perquè continuï un any més

Per tant, d’aquí al final de la temporada poden passar moltes coses. Tot semblava encaminat a que Busquets posés fi a la seva etapa com a blaugrana l’any 2023, després d’haver-la començat l’any 2008, quan va pujar al primer equip de la mà de Pep Guardiola. La Major League Soccer (MLS) estatunidenca, i concretament l’Inter de Miami, semblava el destí del de Badia del Vallès. Però el desig del seu actual entrenador, i la seva capacitat de convenciment, poden canviar la situació d’un futbolista de 34 anys i, per tant, amb una edat que en el futbol modern no és tan elevada. Per tant, no es pot descartar que acabi renovant una temporada més, fins 2024.



Més notícies
Pedri, durant un partit al Camp Nou | Europa Press
Pedri revela qui podria ser el substitut de Busquets al Barça
Notícia: Pedri revela qui podria ser el substitut de Busquets al Barça
Comparteix
El jove jugador canari creu que el relleu perfecte ja és a la plantilla
Sergio Busquets i Joan Laporta, en una imatge d'arxiu | FC Barcelona
El futur de Busquets al Barça es podria resoldre de manera molt particular
Notícia: El futur de Busquets al Barça es podria resoldre de manera molt particular
Comparteix
El club blaugrana i el futbolista contemplen una renovació de només mitja temporada
Sergio Busquets, després de l'eliminació de la selecció espanyola al Mundial de Qatar | Europa Press
Sergio Busquets deixa la selecció espanyola
Notícia: Sergio Busquets deixa la selecció espanyola
Comparteix
El migcampista català ho ha anunciat a les seves xarxes socials
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi té clar qui hauria de ser el relleu de Busquets al Barça
Notícia: Xavi té clar qui hauria de ser el relleu de Busquets al Barça
Comparteix
A l'entrenador del Barça li encanta Zubimendi, però el preu és un problema

Comentaris

  1. Icona del comentari de: La Guineu sense Carasseta a desembre 28, 2022 | 00:35
    La Guineu sense Carasseta desembre 28, 2022 | 00:35
    El millor seria que plegara ja, no es garantia d´exit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa