Món Esport
Així han sigut els altres grans homenatges a llegendes del Barça

El dissabte 5 de novembre de 2022 passarà a la història per ser la data de l’últim partit de Gerard Piqué al Camp Nou. El cinquè jugador de la història del Futbol Club Barcelona amb més partits disputats amb els colors blaugranes posa punt final a la seva etapa al club i, alhora, a la seva trajectòria en el futbol. És una autèntica llegenda, que ha format part del millor Barça de la història i que ha fet que molts i moltes culers hagin anat a dormir amb un somriure en mil i una nits. Per això, el club li ha brindat un homenatge que ha recordat en certa manera al de comiats d’altres estrelles blaugranes.

El brutal homenatge que es va fer a Xavi Hernández

Recentment, el primer futbolista que ha deixat el club amb tots els honors ha estat Xavi Hernández. L’actual entrenador culer va posar fi a la seva etapa a Can Barça la primavera de 2015, després d’una trajectòria estel·lar i, fins i tot, d’una última temporada amb triplet. En el darrer partit al Camp Nou, que va ser corresponent a la Lliga, contra el Deportivo de La Corunya i amb res en joc per als catalans, el Barça li va dedicar una lona amb la silueta del terrassenc i la frase “6ràcies Xavi”, fent un paral·lelisme, com el de Piqué ara, amb el que era el seu dorsal. També va fer un mosaic amb la paraula “campions!”, ja que els blaugranes acabaven de certificar el triomf del títol de Lliga.

Lona en honor a Xavi Hernández el dia del seu comiat en el Camp Nou | FC Barcelona

El mosaic a Andrés Iniesta tres anys després

El següent gran homenatge que ha rebut un jugador en el seu comiat al Camp Nou ha estat Andrés Iniesta. El manxec ha estat juntament a l’esmentat Xavi un dels millors jugadors de la història del Barça i del futbol en general. Per això, el seu adéu va ser molt dolorós. Ho va deixar la temporada 2017/2018 i, si bé el naufragi de Roma va tacar aquell curs, es va rescabalar amb una excel·lent final de Copa contra el Sevilla, amb maneta inclosa. En el darrer partit al Camp Nou, amb la Lliga ja guanyada i contra la Reial Societat, els culers també li van fer un mosaic, amb la inscripció “Infinit Iniesta”, i els símbols de l’infinit, que es poden interpretar com un vuit, i per tant el seu dorsal, girat.

Mosaic en honor a Andrés Iniesta, en el seu últim partit al Camp Nou i amb el Barça | FC Barcelona

Els homenatges a Piqué

Ara, doncs, s’arriba al gran homenatge que ha rebut Gerard Piqué. El del català ha tingut molts condiments. Per una banda, el club ha dissenyat unes samarretes commemoratives i dedicades 100% al jugador. Després, contra l’Almeria, els jugadors han lluit la inscripció “Sempr3” al pit, a la samarreta, i el club també ha venut aquestes peces a la botiga.

Piqué, en el seu comiat del Camp Nou | FC Barcelona

Finalment, la gran joia de la corona és l’ovació que ha rebut quan ha estat substituït per Andreas Christensen al minut 85, moment en el qual ha abraçat tots els seus companys, i, posteriorment, el moment del seu discurs i de l’emissió d’un vídeo al videomarcador restant de l’estadi.

Les llegendes del millor Barça que no han tingut homenatge, per raons desafortunades

Hi ha hagut moltes altres llegendes, per contra, i desafortunadament, que no han tingut un homenatge tan sentit. Per exemple, el cas més flagrant és el de Leo Messi. Cal recordar que l’argentí va marxar de manera sobtada i inesperada, tot anunciant-ho durant l’estiu, quan no es juguen partits. A més, el seu últim partit al Camp Nou es va jugar, com la totalitat de la temporada, a porta tancada, com a conseqüència dels efectes de la pandèmia de la Covid-19.

Tampoc han rebut homenatges Carles Puyol ni Víctor Valdés. En el cas del defensa de La Pobla de Segur, el seu últim partit al Camp Nou, que també va ser contra l’Almeria, no havia de ser-ho. Aquest partit es va jugar amb molta antelació durant la temporada 2013/2014, amb molts partits per endavant. Si bé tothom sabia que al final del curs ho deixaria pels seus famosos problemes físics, l’esperable era que continués jugant fins al final i, per tant, fins aquell mític partit contra l’Atlètic de Madrid.

En el cas del porter, va passar el mateix. Com Puyol, Valdés va disputar el darrer partit al Camp Nou sense ser-ne conscient. Ell també havia deixat clar que ho deixaria aquella temporada 2013/2014, però una greu lesió el va apartar dels terrenys de joc durant la meitat de la temporada.

Finalment, figures com Ronaldinho Gaucho o Samuel Eto’o han tingut detalls diferents, tenint en compte que els seus anuncis dels seus comiats es van produir en moments que no van permetre que l’afició els pogués acomiadar com ha fet amb els esmentats Xavi, Iniesta i Piqué. Això sí, el brasiler va tenir un bonc homenatge al trofeu Joan Gamper que va jugar amb el Milan dos anys després de deixar el Barça, mentre que el camerunès va rebre ovacions en el seu retorn amb l’Inter de Milà, aquell dia que els italians van passar a la final de la Champions al Santiago Bernabéu.



Més notícies
Gerard Piqué, jugador del Barça | Europa Press
El tuit en català de Piqué per anunciar la retirada bat un rècord mundial
Notícia: El tuit en català de Piqué per anunciar la retirada bat un rècord mundial
Comparteix
La seva ha estat la piulada més compartida de Twitter en les darreres 24 hores
Leo Messi i Gerard Piqué, en arxiu | Europa Press
La publicació de Messi que confirmaria com és la seva relació amb Piqué
Notícia: La publicació de Messi que confirmaria com és la seva relació amb Piqué
Comparteix
A diferència d'altres figures rellevants, l'argentí manté silenci vers l'anunci de retirada del català, però ha compartit un anunci en el seu compte d'Instagram
Gerard Piqué i Pep Guardiola, durant l'acte de la retirada del Kun Agüero al Camp Nou | Europa Press
Guardiola també diu la seva sobre Piqué i deixa una frase impactant
Notícia: Guardiola també diu la seva sobre Piqué i deixa una frase impactant
Comparteix
L'entrenador català ha arribat a dir que "comparar Piqué amb qualsevol altre jugador seria injust per a ell"
Xavi Hernández, amb Piqué i Busquets | FC Barcelona
Dura confessió de Xavi sobre la retirada de Piqué
Notícia: Dura confessió de Xavi sobre la retirada de Piqué
Comparteix
"La conversa que vaig tenir amb ell a l'estiu va ser un dels dies més difícils de la meva carrera", ha afirmat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa