Món Esport
Juande Ramos: del 2-6 al mur malagueny
  • CA
Juande Ramos i Neymar Jr parlen durant el Barça-Màlaga | EFE

L’última vegada que Juande Ramos havia jugat contra el Barça havia estat el famós 2-6 del 2009 al Bernabéu, allà on va començar la llegenda de l’equip de Guardiola. Potser per aquell record que l’acompanyarà tota la vida i que sortirà subratllat a la seva biografia, avui aquest tècnic que fa 20 anys va passar pel Barça B –que va baixar a Segona B- ha optat per un plantejament ultradefensiu, amb un 5-4-1 que a la pràctica era un 5-5 com feia temps que no es veia al Camp Nou. Ha construït un autèntic mur, afavorit també per les baixes de Messi, Iniesta i Suárez, els tres homes més desequilibrants dels blaugranes junt amb Neymar.

Així que Juande ha aconseguit que el primer temps fos una mena de partit d’handbol, amb el Barça abusant de la possessió de la pilota però amb molt poca profunditat. Luis Enrique sabia el que li esperava des de la prèvia i així ho va avisar. Per mirar de combatre-ho, a les pujades dels laterals i a l’amplitud de camp, l’abc per batre rivals tancats, el Barça ha intentat posar pilotes llargues a l’esquena de la poblada defensa del Màlaga. Era bona lectura, però la majoria han sigut fora de joc, cosa que parla d’un equip ben treballat. I també dels problemes d’Alcácer per entendre el joc barcelonista.

 

A la represa, Juande ha seguit amb el mateix guió, però els seus jugadors –naturalment, més cansats- cada vegada s’anaven aculant més a l’àrea i ha sigut quan el Barça ha començat a trobar algun espai, coincidint amb les arrencades de Neymar. Amb l’expulsió visitant, el Màlaga ha ofert una exercici de supervivència i el Barça –que amb un gol es posava líder, almenys fins l’Atlètic-Madrid d’aquesta nit- ha tirat d’èpica, situant Piqué de segon davanter centre. Ell sol en 15 minuts ha creat més perill que Alcácer en tot el matx. I, d’acord, paciència amb el de Torrent. Potser és qüestió que faci el primer golet perquè brolli el futbol que porta dins.

El cas és que els últims 20 minuts han estat un atac i gol, un bombardeig en el que s’ha elevat la figura de Carlos Kameni. El camerunès, avui capità del Màlaga i amb passat a l’Espanyol, ho ha rebutjat tot, especialment una rematada de cap de Neymar a porteria buida que serà una de les aturades de la Lliga. És coneguda la capacitat de Kameni de volar sota els pals però també de cometre errades de pissarrí. Avui tenia el sant de cara i, quan no l’ha tingut, l’àrbitre l’ha ajudat anul·lant un gol legal de Piqué. Juande ha sumat un punt d’or al Camp Nou i ha deixat la bèstia barcelonista sense fer cap gol. Una petita revenja personal, si es vol, per més que el partit d’avui no passarà a la història i el de fa 7 anys sí. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa