Món Esport
Xavi apel·la a la constància per certificar la Lliga

El tècnic del Futbol Club Barcelona, Xavi Hernández, ha comparegut davant els mitjans de comunicació en la prèvia del partit de Lliga contra l’Osasuna. El conjunt blaugrana va aconseguir una gran victòria el passat dissabte golejant el Betis, i ara té una nova oportunitat, novament a casa, d’aconseguir tres punts més per escurçar el camí cap a un títol que ja té a tocar. Per això, Xavi no vol que l’equip es relaxi expressant que per ell “són tres punts vitals”. No és un partit més, és un menys per tancar de forma definitiva la Lliga. A més, subratlla que serà l’escenari ideal per “ser constants i mantenir la identitat”. “Ho hem d’aconseguir i ara és un bon moment. Guanyar i tenir bones sensacions seria molt important”, afirma Xavi.

Tot i això, l’entrenador de Terrassa és conscient del rival al qual s’enfronta. L’Osasuna és vuitè a la Lliga, però el dissabte 6 de maig disputarà la final de Copa contra el Madrid. És per això que Xavi té la incògnita de quina alineació traurà l’equip navarrès: “Dissabte tenen el partit més important de la seva història i no sé si reservaran o no. Estan fent una gran temporada i serà un rival molt complicat”.

L’entrenador no s’ha pronunciat sobre si el Barça podria ser campió en el derbi contra l’Espanyol, que es jugarà el diumenge 14 de maig a l’estadi dels blanc-i-blaus. El que sí que ha assegurat és que vol tancar la Lliga tan aviat com es pugui: “S’ha de guanyar com més aviat millor, si quadra a Cornellà no ho podem escollir”. Xavi ha destacat que en aquesta Lliga el que han aconseguit ha estat “ser un bloc”. “Tothom ha prioritzat l’equip per sobre de la individualitat“, però ha reconegut no haver estat al nivell adequat a la Champions i a la Copa: “En les competicions ‘KO’ hem de millorar, no hem estat al nivell que s’exigeix a un equip com el Barça”.

Les possibilitats d’Abde de quedar-se al Barça

Xavi també ha volgut remarcar les qualitats d’Abde Ezzalzouli, extrem cedit pel Barça a l’Osasuna. El jugador marroquí està sancionat i no podrà jugar al Camp Nou, però aquesta temporada ha tingut un bon paper amb l’equip de Jagoba Arrasate i Xavi ha volgut destacar la seva tasca: “Ja veurem, decidirem quan acabi la temporada. Ha madurat molt, ha anat a un equip molt bo per progressar i treballar. Té un talent molt gran per triomfar al Barça, però depèn de la seva mentalitat, perquè les condicions les té”. En aquest sentit, Xavi ha deixat clar que la situació dels altres jugadors que també són propietat del Barça (Umtiti, Lenglet, Dest, Nico González i Álex Collado), i que estan en altres clubs, es decidirà quan acabi el curs.

Abde, jugador de l'Osasuna, durant el partit de Copa contra el Nàstic | Osasuna
Abde, jugador de l’Osasuna | Osasuna


Més notícies
Araújo i Rapinha celebrant un dels gols contra el Betis | Europa Press
Xavi va amb tot per fer un pas més cap al títol
Notícia: Xavi va amb tot per fer un pas més cap al títol
Comparteix
El tècnic egarenc repeteix la mateixa convocatòria que davant el Betis amb l'única baixa de Sergi Roberto
Leo Messi, durant la seva última temporada al Barça | Europa Press
La periodista més autoritzada dona bones notícies sobre el retorn de Messi
Notícia: La periodista més autoritzada dona bones notícies sobre el retorn de Messi
Comparteix
Verónica Brunati assegura que el Barça està caminant en la direcció adequada per aconseguir el fitxatge de l'argentí
Fridolina Rolfö i Geyse Ferreira celebren el títol de Lliga | FC Barcelona
La FIFA comet un error gravíssim amb el Barça femení
Notícia: La FIFA comet un error gravíssim amb el Barça femení
Comparteix
Per felicitar la Lliga de les blaugranes, la FIFA ha utilitzat una fotografia d'una jugadora del Reial Madrid
Pep Guardiola i Kevin de Bruyne | Europa Press
Salten les alarmes al City de Guardiola abans de jugar contra el Madrid
Notícia: Salten les alarmes al City de Guardiola abans de jugar contra el Madrid
Comparteix
El far dels 'sky blues' al mig del camp, Kevin de Bruyne, s'ha lesionat quan queden pocs dies per a les semifinals de Champions

Comentaris

  1. Icona del comentari de: La Porta a maig 01, 2023 | 23:37
    La Porta maig 01, 2023 | 23:37
    Xavi, t’hauríes de canviar per l’entrenador del Girona. Ell sap llegir molt més be l’equip rival. O anarte’n a l’Arabia, democraticament t’acceptaran..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa