Món Esport
Un golàs d’Alba desencalla el Barça i l’apropa encara més a la Lliga (1-0)

No hi ha gairebé ningú que s’atreveixi a posar en dubte que el Futbol Club Barcelona aixecarà el títol de Lliga aquesta temporada. Fa temps que la distància amb el Reial Madrid, el segon classificat, és insalvable, però el trofeu s’ha de confirmar i la victòria d’aquest dimarts dels blaugranes contra l’Osasuna al Camp Nou apropa encara més la Lliga a les vitrines culers. Els navarresos han jugat gairebé tot el duel amb un futbolista menys i, tot i que el Barça ha atacat per terra, mar i aire, el gol de la victòria no ha arribat fins a la recta final. Jordi Alba ha estat l’heroi blaugrana.

La crònica del Barça-Osasuna

La primera meitat del partit ha estat dividida en dues parts. En els primers vint-i-cinc minuts el Barça ha tingut el domini del duel, però li ha costat molt crear perill a la porteria de l’Osasuna. Els navarresos han pressionat amb ganes, però tampoc no han fet cap aportació ofensiva interessant. Aquest primer tram ha acabat amb una acció claríssima de gol dels blaugranes, amb una centrada de Balde que Pedri ha estat a punt d’enviar al fons de la porteria.

Al minut vint-i-sis tot ha canviat. El jove central Jorge Herrando ha vist com Pedri s’escapava i encarava tot sol Aitor Fernández. L’ha caçat amb una entrada per l’esquena i, amb justícia, ha vist la targeta vermella directa. D’aquesta manera, el Barça s’ha vist amb un jugador més que el rival i molt partit al davant. Això, però, s’ha traduït en un Osasuna totalment tancat en defensa i als blaugranes els ha costat molt arribar a la porteria d’Aitor.

Durant vint minuts, el Barça ha rondat l’àrea de l’Osasuna constantment i el control dels culers ha estat absolut. Tanmateix, hi ha hagut molt poques ocasions de gol. Poc abans del descans Araujo ha rematat una centrada i la pilota ha marxat just per damunt del travesser. A més a més, de la primera part també destaca la lesió de Gavi, que si bé sembla que no s’ha fet res especialment greu, ha hagut de sortir i en el seu lloc ha entrat Ansu Fati.

Sergio Busquets, durant el partit contra l'Osasuna | FC Barcelona
Sergio Busquets, durant el partit contra l’Osasuna | FC Barcelona

La segona meitat, més enllà d’uns primers minuts de dubtes, ha estat d’un control absolut del Barça. No només això, sinó que els blaugranes han atacat per terra, mar i aire. Els protagonistes de la primera acció clara dels blaugranes a la represa han estat Pedri i Frenkie de Jong, els dos millors del Barça en aquest partit. El canari ha servit una passada magistral per al neerlandès a l’interior de l’àrea i aquest ha perdonat amb un xut al ninot.

A partir del minut setanta, les arribades del Barça han estat constants. Ferran Torres, després d’un rebot, ha estat a punt de marcar sense voler des de fora de l’àrea. En l’acció posterior, Lewandowski ha marcat, però el gol ha estat anul·lat per un fora de joc previ de Ferran. També ha entrat Dembélé, que va agafant rodatge després de la lesió. La seva capacitat de driblar i desbordar per la banda ha estat molt positiva per als blaugranes, però la pilota semblava que no volia entrar.

Finalment, el desllorigador del Barça ha estat Jordi Alba, que ha entrat als darrers minuts per desencallar el partit i ho ha fet d’allò més bé. En una combinació ofensiva entre Dembélé, Lewandowski i De Jong, el lateral català ha arribat des del darrere, ha caçat la pilota al vol i amb una volea rasa ha introduït l’esfèrica al fons de la porteria. Era el minut vuitanta-cinc i el Camp Nou ha esclatat, conscient que és més a prop que mai de la Lliga. L’Osasuna no ha intentat ni atacar a la recta final, reservant forces per a la històrica final de Copa que aquest dissabte jugarà contra el Reial Madrid.



Més notícies
Robert Lewandowski, durant el Barça-Osasuna | FC Barcelona
DIRECTE | Barça-Osasuna de Lliga (1-0)
Notícia: DIRECTE | Barça-Osasuna de Lliga (1-0)
Comparteix
Segueix en directe el partit del Barça contra l'Osasuna corresponent a la trenta-tresena jornada de Lliga
Jules Koundé, jugador del Barça | Europa Press
Tornen els robatoris a cases de jugadors del Barça mentre juguen
Notícia: Tornen els robatoris a cases de jugadors del Barça mentre juguen
Comparteix
L'última víctima d'aquests actes ha estat el defensa Jules Koundé, en una situació amb uns quants precedents
Joan Laporta i Aleksander Ceferin, president de la UEFA, en una imatge d'arxiu | Europa Press
El Barça estudia una mesura inversemblant si rep sancions pel cas Negreira
Notícia: El Barça estudia una mesura inversemblant si rep sancions pel cas Negreira
Comparteix
Segons informa Esport3, Laporta ha demanat que s'avaluï la possibilitat de disputar competicions a l'estranger
Lamine Yamal, durant el seu debut amb el Barça | FC Barcelona
El Barça vol lligar una de les seves promeses amb més projecció
Notícia: El Barça vol lligar una de les seves promeses amb més projecció
Comparteix
El club blagurana vol renovar Lamine Yamal fins al 2026

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa