Món Esport
Festa a la grada i també a la gespa per acomiadar el Camp Nou (3-0)

El Futbol Club Barcelona ha jugat per última vegada al Camp Nou abans de les obres de reforma que iniciaran aquest mateix dilluns i ho ha fet amb una victòria contra el Mallorca amb 88.775 espectadors a les graderies (3-0). En la 37a i penúltima setmana de Lliga, una jornada unificada, el Barça ha fet valer la seva superioritat i, amb els gols d’Ansu Fati (1′ i 24′) i de Gavi (60′) ha sumat un triomf que l’enfila fins als 88 punts quan falta una última jornada que els blaugranes disputaran a Vigo contra el Celta. Amb un ambient de festivitat i nostàlgia, sumat a tots els actes que s’han dut a terme abans i després del partit, s’ha donat el tret d’inici a un matx també especial pel comiat de dos jugadors que han fet història a Can Barça: Sergio Busquets i Jordi Alba.

Festa a la grada i al camp

I la festa també ha fet acte de presència durant el partit només iniciar-se, ja que al primer minut de joc el Barça ja s’ha avançat amb una bona jugada col·lectiva: Sergio Busquets ha trencat línies passant-la a un Lewandowski que, al primer toc, ha cedit la pilota a un Gavi que ha pogut assistir a Ansu Fati que ha rematat a porteria buida davant la sortida de Greif. A més, el Mallorca s’ha quedat amb un jugador menys quan Amath Ndiaye, després d’una revisió al VAR, ha estat expulsat amb vermella directa després d’una falta sobre Alejandro Balde. El lateral barceloní ha hagut de ser canviat als 14 minuts de joc per aquesta dura entrada i es passarà uns dos mesos de baixa per una ruptura al lligament del turmell dret. Més tard, al 24′, Ansu ha marcat el seu segon gol de la tarda associant-se, novament, amb Frenkie de Jong i un Robert Lewandowski recuperat de delicadesa amb la pilota. El polonès ha tornat a ser decisiu i ha assistit a un Ansu reivindicatiu durant la primera meitat.

Alejandro Balde, marxant lesionat | FC Barcelona
Alejandro Balde marxant lesionat | FC Barcelona

Celebració i emoció

La segona meitat ha iniciat tal com ha acabat la primera, amb el Barça atacant i el Mallorca defensant-se. Un travesser de Koundé a l’inici de la represa ja ha fet presagiar que el camí continuaria essent aquest. També una rematada a plaer de Dembélé al 54′. I enmig d’un gran ambient a les grades, Gavi ha sentenciat el partit marcant el tercer amb un gran xut amb l’esquerra, ben col·locat i amb molta potència (3-0, 60′).

Finalment, aquest ha estat el marcador i els culers s’ha acomiadat de Jordi Alba, de Sergio Busquets i, per un temps, del Camp Nou. Sens dubte, una diada especial pels dos jugadors i també per l’estadi. A la penúltima jornada de la competició domèstica, el Barça ha dit adeu al seu principal escenari i a dos dels seus emblemes. A partir del xiulet final, la festa ha començat.



Més notícies
Verstappen i Alonso, celebrant en una imatge d'arxiu | Europa Press
Alonso frega la victòria 33 al Gran Premi de Mònaco
Notícia: Alonso frega la victòria 33 al Gran Premi de Mònaco
Comparteix
Max Verstappen continua intractable i s'ha anotat el quart triomf de la temporada
L'Atlètic de Madrid alçant la Copa de la Reina | Atlético de Madrid
Una remuntada èpica de l’Atlètic deixa el Reial Madrid sense Copa (2-2)
Notícia: Una remuntada èpica de l’Atlètic deixa el Reial Madrid sense Copa (2-2)
Comparteix
Les matalasseres han remuntat una final que perdien per 2-0 al minut 88 i han guanyat el títol als penals
El Dortmund i el Mainz s'han vist les cares a la darrera jornada de Budnesliga | FSV Mainz 05
Drama a Dortmund: s’escapa la Bundesliga i el Bayern s’alça campió
Notícia: Drama a Dortmund: s’escapa la Bundesliga i el Bayern s’alça campió
Comparteix
Una jornada que s'ha acabat convertit en muntanya russa ha deixat el Borussia Dortmund sense el títol de Bundesliga
Pep Guardiola i Xavi Hernández, durant el partit benèfic contra l'ELA a l'inici de la temporada | Europa Press
Xavi discrepa de Pep Guardiola en les crítiques a Espanya
Notícia: Xavi discrepa de Pep Guardiola en les crítiques a Espanya
Comparteix
El tècnic blaugrana ha contestat al seu amic assegurant que erradicar el racisme és una qüestió educacional

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa