Món Esport
Els veterans del Barça responen a la crida dels joves

El Futbol Club Barcelona ha aconseguit una gran victòria a domicili contra l’Atlètic de Madrid. Els blaugranes han guanyat amb contundència al Cívitas Metropolitano en un duel on els jugadors més veterans han pres el timó de l’equip i han ajudat a obtenir tres punts molt importants. De fet, aquest triomf situa el Barça a la segona posició de la classificació després de la derrota del Girona d’aquest dissabte. Futbolistes com Robert Lewandowski, que ha sigut el millor, Ilkay Gündogan o Marc-André ter Stegen han respost al nivell estel·lar dels joves en els últims partits per acompanyar als de Xavi Hernández i donar un avís a Europa.

Robert Lewandowski, l’MVP del partit

El davanter polonès ha realitzat un autèntic partidàs. Un gol i dues assistències han sigut el balanç de Lewandowski, però els números no han fet del tot justícia al duel que ha protagonitzat el 9 blaugrana amb els defenses de l’Atlètic de Madrid. Especialment a la segona part, el polonès li ha guanyat la partida en més d’una ocasió a la defensa matalassera, com ha sigut en el cas del seu gol, on ha trobat una passada màgica d’Ilkay Gündogan, desempallegant-se dels seus contrincants i marcant amb un xut creuat que Jan Oblak no ha pogut aturar.

Robert Lewandowski, celebrant el seu gol contra l'Atlètic de Madrid | Europa Press
Robert Lewandowski, celebrant el seu gol contra l’Atlètic de Madrid | Europa Press

El 2024 de Lewandowski està sent espectacular, tornant al nivell del jugador que va meravellar l’aficionat blaugrana en el seu primer any a Barcelona. 11 gols i quatre assistències en 18 partits és l’historial del polonès des de principis d’any. Tot i que portava tres partits consecutius sense marcar abans del transcendental matx contra el Nàpols, Lewandowski ha aparegut en els moments crucials de la temporada per continuar somiant amb títols.

Ilkay Gündogan, des de la sala de màquines

Gündogan ha hagut d’actuar de pivot després de la desafortunada baixa d’Andreas Christensen abans de començar el partit. I de quina manera ha dirigit el joc blaugrana. L’alemany ha comandat l’equip des del mig del camp, sempre demanant la pilota i associant-se amb els seus companys. De fet, des de les seves botes ha arribat el primer gol de la nit per al Barça. Una retallada sensacional a un jugador de l’Atlètic i la posterior passada filtrada a Lewandowski han donat peu al gol de João Félix. Una nova mostra del nivell que atresora Gündogan i que tant li està donant al conjunt culer aquesta temporada.

Ilkay Gündogan, durant el partit contra l'Atlètic de Madrid | Europa Press
Ilkay Gündogan, durant el partit contra l’Atlètic de Madrid | Europa Press

Ter Stegen, un superheroi a la porteria

Una altra vegada Marc-André ter Stegen. Si el Barça ha aconseguit una nova porteria a zero (la quarta consecutiva a la Lliga) ha sigut, en gran part, gràcies al porter alemany. Ha estat molt ben acompanyat en defensa amb un partit estel·lar del quartet defensiu (Jules Kounde, Ronald Araujo, Pau Cubarsí i Héctor Fort), però quan Ter Stegen ha hagut d’intervenir, ho ha fet de manera espectacular. És probable que la seva doble intervenció a la segona part entri dins de les millors aturades de la seva carrera. L’alemany, primer posant una mà increïble i després un peu salvador, ha evitat que l’Atlètic de Madrid es pogués posar dins del partit. Com trobàvem a faltar a Marc-André ter Stegen.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa