Món Esport
La 27a Lliga del Barça: la més esperada dels últims temps
  • CA

El Futbol Club Barcelona ha aprofitat el primer match-ball que ha tingut per tal de coronar-se com a campió de la Lliga 2022-2023. Els culers en feien prou amb guanyar a casa de l’Espanyol per alçar-se campions i els de Xavi Hernández no han deixat passar l’oportunitat, vencent al derbi català i celebrant-ho al camp dels seus veïns rivals.

D’aquesta manera, el Barça ja és el guanyador d’un campionat domèstic històric pel conjunt blaugrana, fet que no passava des de la 2018-2019. Fins al dia d’avui, l’equip de Xavi ha aconseguit un total de 27 victòries, 4 empats i tan sols 3 derrotes en 34 partits per tal d’endur-se la Lliga número 27 de la seva història. Els culers han anotat un total de 64 gols i només n’han rebut 13, una xifra rècord gràcies al molt bon fer del porter alemany Marc-André Ter Stegen, un dels millors futbolistes del campionat, si no el millor.

Ter Stegen i Lewandowski, dues peces claus

De fet, Ter Stegen ha deixat la seva porteria a zero en 25 dels 34 partits que ha disputat a la Lliga al llarg d’aquest curs. El seu rècord fins ara en una mateixa temporada a la competició domèstica. El que es convertirà en Zamora ha estat un jugador clau, com també jugadors joves com són Araujo, Balde, Gavi, Pedri o incorporacions com ara Christensen, Koundé o el ‘pitxitxi’ Robert Lewandowski. El davanter polonès s’ha erigit en el màxim golejador del nou campió d’Espanya. El ‘9’ ha marcat un total de 21 dianes i, de moment, lidera la classificació pel màxim golejador de la competició seguit d’un fort competidor, Karim Benzema. Mentrestant, continua liderant la classificació, com també ho ha fet el seu equip al llarg d’una temporada històrica.

D’aquesta manera, el FC Barcelona suma el seu primer títol de Lliga des d’aquell assolit a la temporada 2018/19, amb Ernesto Valverde a la banqueta. És la primera Lliga en quatre anys, però també la novena en els últims 15. De fet, des que Pep Guardiola es va fer càrrec de l’equip l’estiu del 2008, el Barça ha aixecat el 60% de les Lligues disputades.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a maig 15, 2023 | 07:10
    Doctor Strangelove maig 15, 2023 | 07:10
    Felicitats al Negreira's team! Doc.
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 15, 2023 | 12:13
      Anònim maig 15, 2023 | 12:13
      ????Abraçada…????
  2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 15, 2023 | 11:22
    Pere Llimonera i Citronell maig 15, 2023 | 11:22
    Coño Gonzalo! Ayer te vi saltar al campo gritando "a por ellos"
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 15, 2023 | 14:46
      Pere Llimonera i Citronell maig 15, 2023 | 14:46
      ... Ya te hemos dicho muchas veces que dejes de suplantar el nombre de otros para comentar sandeces, TRoLL separata supremata Usurpa Nombres del "Movimiento" del Nacional Catalanismo inventa patria;, pero para eso hace falta altura ética, o tener al menos un mínimo de ética y tú N0 sabes lo que es eso... Les cuesta mucho a los separatas suprematas entender que significa la palabra Ética! ... ???⚽️??? Felicitaciones al Barça por ser campeones de la Liga Española, pero N0 me han gustado los altercados finales; cuantos menos altercados mejor... Son innecesarios, pero ocurren todos los días en todos los campos de fútbol del mundo; y mucho mas graves que este. Con todo, son algo absolutamente a evitar por todos los bandos; tanto los vencedores como los que sufren la derrota y no tienen por que soportar burlas ni humillaciones... Home... que están celebrando el título en el estadio de su rival que probablemente se vaya a 2º división... Pues igual celebrarlo ahí y de esa manera exagerada, no es de ser muy listo tampoco... O quizás era intencionado para meter cizaña... N0 digo yo que no se pueda celebrar un titulo en campo ajeno, eh... ¿Desde cuándo no se puede celebrar un titulo en campo ajeno? Se puede celebrar, SÍ, ⚽️??? pero atendiendo a las circunstancias y con cierta mesura según sean estas... Celebrar un título en el campo del rival tiene que doler al rival, pero más cuando ese equipo está a punto de descender... Sobraba la celebración exagerada y sobraba decir nada al publico; y más con algo que se veía venir; que es seguro que pasaría si se hacia de ese modo... Han provocado una situación y algunos energúmenos se han activado y saltado al campo, aunque no deberían haberlo hecho... Hay que tener altura ética y de miras también al ganar... Apa, Adeu!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa