Món Esport
Joan Laporta apareix als Paradise Papers com a soci de l’agent Pini Zahavi
  • CA
Joan Laporta, al seu despatx. | Jordi Borràs

Els Paradise Papers, una investigació duta a terme pel diari alemany Süddeutsche Zeitung i compartida amb el Consorci Internacional de Periodistes d’Investigación (ICIJ), un conglomerat de mitjans de comunicació en el qual s’hi troben el New York Times o El Confidencial -entre d’altres-, acaronen ara l’entorn del Barça. Joan Laporta, president entre el 2003 i el 2010 i candidat a les eleccions del 2015, ha aparegut en els documents de la recerca com a soci minoritari de l’empresa BMVP Limited, amb seu a Malta. Una societat oberta el 8 de febrer del 2016 i tancada el 9 d’agost passat i en la qual hi consta com a soci -també minoritari- el representant de futbolistes israelià Pini Zahavi.

Segons els documents publicats a El Confidencial, l’empresa -de la qual n’eren els accionistes principals l’exjugador de bàsquet Michael Dorsman i l’emprenedor Yaron Kopel– es dedicava a “gestionar una escola virtual que proveeixi classes esportives online a través de fotografies d’entrenaments així com d’aplicacions tecnològiques”, a banda “d’adquirir i disposar de propietats mobles i immobles, invertir, llogar i cedir actius, concedir préstecs i facilitats creditícies i tancar acords en relació amb el negoci de la companyia”.

 

Tot i això, i també segons les declaracions d’una font vinculada amb l’empresa al mateix diari digital, l’empresa no va arribar a tenir mai activitat i “Laporta va abandonar el projecte abans d’hora pel fet de no haver-se complert les condicions acordades”. En el document de constitució de la companyia es detalla que l’expresident del Barça disposava de 500 accions de les 10.000 totals de BMVP Limited. Zahavi en tenia 350 i els socis principals, 4.295 cadascun. Els altres socis minoritaris eren els també israelians Tel Gerzson i Ehud Schochatovitch.

Laporta va entrar a l’empresa en el moment de la fundació i ho feu a través de William Schembri, director de Altima Malta Limited, una societat especialitzada en creació d’estructures empresarials. L’expresident blaugrana va signar uns poders per tal que Schembri constituís, juntament amb els altres cinc socis, l’empresa BMVP Limited.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa