Món Esport
Jennifer Hermoso, la bandera de Xavi Llorens
  • CA
Jennifer Hermoso, davantera del Barça, durant el partit davant el Twente. | EFE

“Quan hem fet el gol he mirat qui era la jugadora i no m’ha estranyat. És increïble el que fa aquesta noia amb la pilota”. Així descrivia l’acció del gol i la terrible qualitat de Jennifer Hermoso el seu entrenador, Xavi Llorens, minuts després de finalitzar el partit d’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. El Barça va resoldre el duel davant el Twente al Miniestadi amb un sensacional gol de la davantera madrilenya, un nou gol de les noies culers que donarà la volta al món per la seva plasticitat i espectacularitat.

Hermoso és, avui dia, la nineta dels ulls de l’entrenador blaugrana i de qualsevol afeccionat al futbol femení. És una jugadora especial, diferent de la resta de les seves companyes, amb unes característiques úniques en el futbol femení espanyol que la converteixen en una futbolista excepcional. Indiscutiblement, Jenni és la líder del Barça i, probablement, la propera conductora de la selecció estatal a l’Eurocopa d’Holanda d’aquest proper estiu.

 

La davantera blaugrana es va endur el premi a la màxima golejadora de la Lliga passada, amb 24 gols anotats en 29 partits disputats i va signar una de les seves millors actuacions personals en un torneig oficial, després de completar la seva segona temporada vestint la samarreta del Barça. Ara, en el tercer any a Barcelona, Hermoso ha arribat al seu millor moment de forma. Sobre la gespa, la madrilenya s’ha convertit en molt més que una golejadora. La seva capacitat de construir futbol i la seva visió privilegiada permeten a Xavi Llorens ocupar les bandes i buidar el mig del camp per afavorir l’equip amb la presència de Jennifer en la zona de creació. 

Al més pur estil Messi, sense tenir res a veure un perfil amb l’altre -de fet el seu joc s’assimila més amb el d’Zlatan Ibrahimovic-, Hermoso baixa a rebre la pilota a la zona de mitjos sempre que el seu equip ho necessita. Conèixer la situació de les seves companeys sobre el terreny de joc és una de les seves tantes qualitats, com ho són el domini de l’esfèrica, la protecció amb el cos, la qualitat tècnica i una definició sempre encertada davant la porteria rival. Jenni posseeix característiques difícils de trobar en qualsevol altra jugadora. I amb només 26 anys.

 

En aquesta tercera temporada al Barça, Jennifer Hermoso és una peça insubstituïble. De fet, la dorsal ’10’ és la futbolista que més minuts ha jugat des de l’inici de les competicions oficials, amb una diferència considerable respecte les seves principals perseguidores, la central danesa Line Roddik i la davantera de Mollet, Alexia Putellas. Però Xavi Llorens juga amb la seva intel·ligència per evitar-li el descans: “Jenni és una noia diferent, físicament, tècnica i tàctica. Es dosifica molt al camp i això em recorda a Messi. Penses que en alguns moments es desconnecta, que no hi és, però ella està descansant, agafant aire per després esprintar i decidir”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa