Món Esport
Iniesta: “No em faria mal veure Neymar al Madrid”
  • CA

Andrés Iniesta pensa el mateix que Xavi: si un jugador marxa del Barça, no hi pot tornar. En una entrevista a El Larguero de la Cadena SER, l’excapità blaugrana no ha volgut ser tant “categòric” per catalogar “d’impossible” el retorn de Neymar, però sí que ha afirmat que el veu “molt difícil” i, davant la possibilitat que el brasiler fitxi pel màxim rival dels culers, el Reial Madrid, ha mostrat indiferència absoluta: “No em faria mal veure Neymar de blanc. El Barça seguiria comptant amb jugadors únics i jo el seguiria veient un equip candidat a tots els títols“.

 

 

El cas de Thiago, no obstant això, no és “el mateix” per al manxec, ja que “és un futbolista diferent que encaixaria en el perfil que busca i necessita el Barça”: “Seria un gran reforç”. Amb la tranquil·litat que li ha suposat abandonar el focus mediàtic que implica ser jugador a l’elit europea, Iniesta ha valorat altres aspectes de l’actualitat blaugrana –tals com la derrota contra el Betis del passat cap de setmana (“Sorprèn pel fet de ser a casa i pels gols que es van rebre, però Quique Setién vol ser protagonista amb la pilota, arribar amb molts homes i buscar superiorats i si  tenen el dia, com va passar, poden fer mal a qualsevol”), el seu adeu al Camp Nou o el cas Dembélé (“Jo ja no hi sóc. Els problemes els ha de solucionar algú altre“)– i de l’actualitat futbolística, com per exemple la destitució de Lopetegui al Madrid. “Julen sabia on anava i l’exigència que tenia. Sabia el que havia fet el Madrid l’any anterior. No era un repte fàcil, el president ha de prendre decisions i estava tenint uns resultats que no demanaven paciència“, ha opinat sobre l’exseleccionador espanyol.

 

 “Tant de bo el cos m’hagués dit que tenia forces per estar deu temporades més en el Barça, perquè no estaré millor que allà en cap lloc, però tothom ha d’escoltar el seu cap i ha de saber en quin moment ha de dir ‘prou'”, ha analitzat sobre la seva decisió de no seguir al Barça. Molt sincer, Iniesta ha reconegut que “podria haver seguit aportant coses, però ja no podia oferir el nivell que havia ofert”: “Em vaig buidar i necessitava un altre estímul. No podia estar en un lloc on m’ho han donat tot i m’estimen tant sense donar el 200%”. El migcampista del Vissel Kobe no tanca la porta a tornar a Barcelona, però té molt clar que no vol que això sigui per la seva figura. “M’agradaria tornar a aquest club que m’ho ha donat tot, és clar, però vull que sigui en una tasca en què creguin que sóc el millor“, ha sentenciat amb contundència, deixant entreveure també la possibilitat que acabi convertint-se en entrenador: “Potser en un futur toca”.

 

Per últim, Andrés Iniesta també s’ha mostrat escèptic amb el fet que Coutinho i Arthur agafin el relleu d’Iniesta i Xavi, respectivament. “Mai no hi haurà dos jugadors iguals a nosaltres, però la gent que hi ha ara no ha de ser menys. Ells dos tenen una qualitat brutal, juguen en posicions similars a les nostres i tenen unes característiques que s’adapten a la perfecció a l’equip”, apunta. L’exmigcampista del Barça ha acabat l’entrevista reconeixent que manté el contacte amb el vestidor culer (“No tinc temps per veure tots els partits, però quan hi ha una circumstància extraesportiva com la lesió de Messi envio un missatge, però habitualment parlo amb Rakitic, Busquets i Jordi Alba”) i que, de moment, la lliga japonesa l’està sorprenent positivament: “M’imaginava una altra cosa. És una lliga molt competitiva. Intentem implantar un joc de control, però un jugador no canvia tot un equip. Amb Juanma, el nou entrenador, segur que millorem en aquest aspecte, però ja de cara a la pròxima temporada”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa