Iniesta governa, Messi decideix

Vint-i-tres minuts de magisteri, deu posant a prova una estrebada, el canvi i l’ovació. En el partit decisiu de la Lliga, Andrés Iniesta ha entrat com un tro, que en el seu cas vol dir dansar sobre la pilota, i ha liderat el Barça cap a la victòria. El manxec, camí dels 34 anys, ha jugat mitja hora d’alta escola, precís, intens i amb el talent singular que el diferencia, marcant la pauta del domini blaugrana, empetitint l’Atlètic de Madrid, i Leo Messi ha decidit amb el seu 24è gol el matx i potser la Lliga.

Com en els seus millors dies, que en són molts, Iniesta ha conjugat circulació ràpida, pausa i desequilibri, ja sigui assistint o amb el seu canvi de ritme, i el Barça ha fluid al voltant de l’àrea d’Oblak, per bé que eren més aproximacions que ocasions. En tot cas, el control era total i davant d’això l’equip de Simeone ha reaccionat amb faltes, dues de les quals se les ha endut Iniesta. Prou subtils per no ser targeta i a la vegada trompades en el cos del capità. A la tercera entrada punible, al turmell esquerre, el 8 l’ha mig esquivat però seguidament ha frenat i s’ha tocat l’altra cama, la dreta. S’havia trencat. La clàssica ruptura muscular.

Segurament, Iniesta ha estat conscient des del primer moment que no podia seguir però se sentia tan bé, veia que estava governant el duel-cim del campionat, que ha volgut apurar la seva presència a la gespa. Només tres minuts després, Messi feia l’1-0 en un xut magistral de falta directa, parabòlic, enroscat, excepcional davant un porteràs com Oblak. Iniesta ha demanat encara més temps a Valverde, set o vuit minuts, per assaborir el partit i mantenir el seu poder intimidatori, fins que ja no ha pogut més i ha estat substituït per André Gomes. El Camp Nou -90.353 espectadors, la millor entrada de la temporada- l’ha acomiadat a peu dret i amb un aplaudiment tancat. Era el minut 34.

Valverde: “Estava increïble”

“L’Andrés estava jugant un partit increïble. Sortia de qualsevol pressió, girant-se, perfilant-se perfectament… Primer crèiem que era una ruptura muscular important, però ara tenim l’esperança que sigui més lleu”, ha indicat Valverde a l’acabar. “Sense ell, l’equip guanya en poc”, ha dit amb un mig somriure. Era una obvietat. “Com Messi, Iniesta és inigualable, amb unes característiques que el fan únic al món”, ha afegit el tècnic barcelonista.

El Barça ha comunicat que Iniesta tenia afectat el bíceps femoral, fent bo la impressió inicial del mateix jugador. A les properes hores se li faran proves per calibrar l’abast exacte de la lesió. Amb Iniesta fora i el marcador a favor, el millor joc de la tarda ja s’havia vist i a la represa ha aparegut el Barça més competitiu, arrapat a Messi, Busquets i Rakitic, sabent patir, resistint després de dos partits en menys de 72 hores, i probablement lligant la Lliga 2018.