Món Esport
De ‘leprós’ a ‘leprós’: la història darrere de l’homenatge de Messi a Maradona
  • CA

La imatge de Leo Messi celebrant el quart gol contra l’Osasuna al Camp Nou la mateixa setmana de la mort de Diego Armando Maradona està fent la volta al món. El capità del Barça, després de marcar, s’ha tret la samarreta blaugrana i ha revelat que, per sota, en duia una altra de Newell’s Old Boys, equip on també van jugar ambdós argentins. Ho ha acabat de rematar tot amb un gest en record al Pelusa, assenyalant el cel i dirigint un petó a Maradona. 

En primera instància, l’homenatge és clar: tots dos futbolistes van compartir Barça i Newell’s i amb aquesta celebració queda tot plegat unit i relacionat. Tanmateix, la història que hi ha al darrere és encara més espectacular i dona una nova dimensió a l’homenatge de Messi.

Quan va jugar Maradona a Newells?

Si bé és conegut que Newell’s Old Boys l’equip de la infància de Messi, on es va formar abans d’aterrar a Barcelona, la relació de Maradona amb aquest equip és més complexa. Després de la dura sanció que va rebre a Nàpols el 1991, que el va allunyar del futbol fins al 1992, el Pelusa va passar una temporada al Sevilla. El pròxim estiu tornaria a l’Argentina, després d’haver marxat el 1981 per anar de Boca Juniors al Barça, i ho faria, justament, a Newell’s. Així tots dos futbolistes han estat leprosos, que és el sobrenom amb el qual es coneix 

Tot i això, el seu pas per aquest equip és poc recordat. Maradona només hi va disputar cinc partits oficials, a causa, primer d’una lesió i després de la mala relació amb l’entrenador Jorge Castelli, i va marxar de males maneres. Tanmateix, el seu partit de debut, un amistós contra l’Emelec equatorià, va ser un autèntic bany de masses del Pelusa. Milers d’argentins van rebre’l amb eufòria i ell va respondre amb l’únic gol que marcaria amb la samarreta de Newell’s: la mateixa que ha lluït Messi en la seva celebració. Aquest és el partit que sempre recordaran els seguidors d’aquest club del pas de Maradona pel seu estadi.

El partit contra Emelec

Aquí és on arriba la màgia. En una entrevista per a TyC Sports del març del 2013, Messi va explicar que només havia pogut veure una única vegada a Maradona en acció. Va ser, ni més ni menys, en aquest partit amistós entre Newell’s i Emelec en el qual el Pelusa va marcar el seu únic gol amb aquest equip. El capità del Barça assegura que era molt petit i gairebé ni ho recorda, però el Leo Messi de sis anys, amb el seu pare, va ser en aquell esdeveniment.

Per si això no fos suficient, el gol de Maradona contra l’Emelec guarda moltíssimes similituds amb el de Messi contra l’Osasuna. També va ser una conducció pel centre del camp fins a superar el porter amb un xut des de la frontal de l’àrea. Per acabar-ho d’adobar, el Pelusa va gesticular d’una forma molt semblant a la que ho ha fet la Puça en el partit contra els navarresos.

Messi ho confirma

Amb una publicació a les xarxes socials, Messi ha confirmat que aquest homenatge estava molt pensat i preparat. L’argentí ha compartit un muntatge en el qual es poden veure els dos futbolistes amb la samarreta de Newell’s fent, precisament, el mateix gest. El capità blaugrana ha acompanyat la imatge amb el text “Fins sempre, Diego”.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Víctor, emprenyat a desembre 01, 2020 | 14:11
    Víctor, emprenyat desembre 01, 2020 | 14:11
    Afortunadamente Leo Messi no ha seguido la trayectoria del difunto Maradona. Tengo una visión fija y por si fuera cierta, me permito mostrar mi sincero "congratulations" a la señora Antonella, esposa del astro (hasta cierto punto) que supo alejarle del maldito mundo de las drogas. Añado que no me gusta el futbol ni pizca. Demasiado dinero entre manguis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa