Món Esport
Haaland supera Ansu Fati i guanya el Golden Boy
  • CA

Erling Braut Haaland, davanter del Borussia Dortmund, ha guanyat el premi Golden Boy, entregat per la revista Tuttosport, que seria l’equivalent a la Pilota d’Or dels futbolistes joves. Els tres favorits eren, amb el noruec, Ansu Fati, del Barça, i Alphonso Davies, del Bayern de Munic. Finalment, Haaland ha superat Fati per més de 60 punts i l’extrem de la Masia s’ha hagut de conformar amb una meritòria segona posició. Davies ha acabat tercer.

Haaland va arribar al Borussia Dortmund durant el darrer mercat d’hivern procedent del Red Bull Salzburg. Si bé el noruec havia deixat grans sensacions a Àustria, hi havia qui dubtava del seu rendiment en una lliga de primera categoria, però la seva efectivitat golejadora va quedar demostrada des del primer dia. Els alemanys només van haver de pagar 20 milions d’euros per ell i, ara, segons dades de Transfermarkt, el seu valor de mercat frega els 100 milions.

Pel que fa a la resta de futbolistes de la llista, destaca un altre nom blaugrana, el de Sergiño Dest. El lateral neerlandès-estatunidenc ha finalitzat en la catorzena posició. Vinicius i Rodrygo, davanters brasilers del Reial Madrid, han tingut un paper molt tímid en la classificació del Golden Boy i han finalitzat desè i setzè respectivament. El top cinc el completen Jadon Sancho, també del Borussia Dortmund, i Eduardo Camavinga, migcampista angolès del Rennes i un dels noms que poden protagonitzar els pròxims mercats de fitxatges.

Guanyar el Golden Boy no garanteix que el futbolista en qüestió es convertirà finalment en una estrella. De fet, és un premi que demostra que un jugador té molt potencial, però a la vegada l’hauria de fer tocar de peus a terra per no creure’s que ja té tota la feina feta. Si bé l’han guanyat futbolistes com Messi, Agüero, Götze o Mbappé, també hi ha noms que han passat d’estrelles a estrellats, com Renato Sanches, Anderson, Alexandre Pato o el mateix Isco Alarcón, que travessa moments molt complicats al Reial Madrid.

Classificació final del Golden Boy

1. Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), 302 punts

2. Ansu Fati (FC Barcelona), 239 punts

3. Alphonso Davies (Bayern de Munic), 226 punts

4. Jadon Sancho (Borussia Dortmund), 80 punts

5. Eduardo Camavinga (Rennes), 50 punts

6. Dejan Kulusevski (Juventus de Torí), 41 punts

7. Phil Foden (Manchester City), 36 punts

8. Dominik Szoboszlai (RB Salzburg), 13 punts

9. Bukayo Saka (Arsenal), 13 punts

10. Vinicius Junior (Reial Madrid), 9 punts

11. Ferran Torres (Manchester City), 8 punts

12. Mason Greenwood (Manchester United), 7 punts

13. Sandro Tonali (AC Milan), 6 punts

14. Sergino Dest (FC Barcelona), 3 punts

15. Ryan Gravenberch (Ajax Amsterdam), 1 punt

16. Rodrygo (Reial Madrid), 1 punt

17. Jonathan David (Lille), 1 punt



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa