Diuen que l’únic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra és l’home (en referència, coses del llenguatge, a les persones, no només al gènere masculí). Més enllà del nivell de fidelitat a la realitat del refrany, hi ha situacions que aproven la tesi i d’altres que la desestimen. La del Barça és de les que pertany al primer grup: un estiu més, Neymar Jr i Antoine Griezmann són dos dels noms que estan sobre la taula a les oficines del Camp Nou. Tant és que el primer canviés la samarreta blaugrana per la del PSG pocs mesos després de renovar i que el segon jugués amb l’interès culer per aconseguir un contracte milionari amb l’Atlètic de Madrid, club que, per cert, ha decidit abandonar només al cap d’un any. El brasiler i el francès són dos dels principals protagonistes de les portades dels mitjans de comunicació especialitzats en informació del Barça.

No hi ha cap mena de dubte que, esportivament, les seves possibles incorporacions serien molt més que positives per a un equip que necessita fer un pas endavant per competir a Europa. Una, l’altra o ambdues. Les lesions estan frustrant el pas de Neymar pel Parc dels Prínceps, però l’extrem és un dels millors futbolistes del món i negar-ho és girar l’esquena a la realitat; en un moment en què per futures promeses ofensives es demanen barbaritats, els 120 milions d’euros de clàusula de rescissió de Griezmann semblen molt menys del que, analitzant-ho fredament, són. Si només es tingués en compte el que passa sobre el terreny de joc i no tinguessin importància els precedents, els entorns dels jugadors, les filtracions d’aquests ni les ganes constants de negociar millores de contracte, no hi hauria cap dubte al voltant del que convindria al club.

En aquest context, només el fet que el Barça s’estigui plantejant la viabilitat de les dues operacions ja evidencia que la junta directiva no ha passat les respectives pàgines. Aquest dijous, la Cadena SER va assegurar, fins i tot, que hi ha documents firmats que acrediten que l’entitat blaugrana va arribar a un acord amb Griezmann el passat mes de març i que, l’1 de juliol, quan la clàusula del davanter francès baixi a 120 milions d’euros, es farà oficial el pagament de la seva clàusula de rescissió. El cas de Neymar es troba en una fase molt més prematura: segons han informat diferents mitjans, el brasiler s’ha ofert al club blaugrana, que encara haurà de recórrer un camí molt llarg i farragós per tornar a vestir-lo de blaugrana. El primer pas seria, inexcusablement, el de posar punt final al procediment judicial obert entre el futbolista i l’entitat.

Diuen, també, que les segones parts no acostumen a ser massa bones. Caldrà veure, davant els escenaris analitzats, si el Barça decideix temptar la sort i provar de desmentir aquesta tesi o, d’altra banda, considera que cal fixar-se nous objectius i deixar de pensar en dos futbolistes que duen una motxilla en la qual hi cap molt més que el seu rendiment futbolístic. Sigui com sigui, l’única realitat a hores d’ara és que ha finalitzat la temporada i, amb això, s’ha donat el tret de sortida a un estiu que, com sempre, estarà carregat de rumors i especulacions. I, en aquesta matèria, Griezmann i Neymar tenen matrícules d’honor.Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep  Pagès  i Canaleta  de CARDEDEU  UN CATALÀ  EMPRENYAT a maig 31, 2019 | 19:14
    Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT maig 31, 2019 | 19:14
    Son dos grans Jugadors y tenen algu molt bo , fan molts gols NEYMAR Sempre a fet mes gols que LUIS SUAREZ al BARÇA .Si los fueramos tenido a los do segur fueramos ganado LA CHAMPIONS .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa