El Govern torna la pilota a Bartomeu: la decisió d’ajornar el vot de censura, en mans del Barça

"La decisió d’un procés de votació en una entitat privada correspon a la mateixa entitat privada", ha deixat clar Pere Aragonès a la directiva blaugrana

La directiva de Josep Maria Bartomeu ja ha rebut una resposta de Pere Aragonès a la carta que li ha enviat per demanar-li, al·legant motius sanitaris, que suspengués el vot de censura. La junta del Barça, no obstant això, no ha rebut bones notícies: el vicepresident de la Generalitat de Catalunya ha traslladat al club blaugrana que “la decisió d’un procés de votació en una entitat privada correspon a la mateixa entitat privada”, segons ha informat la Cadena SER.

“El Procicat ja ha manifestat les possibilitats existents per poder realitzar el vot de censura al Camp Nou”, ha afegit Aragonès a la resposta no oficial a Bartomeu, que busca una justificació legal i sanitària per incomplir els estatuts i no celebrar el referèndum els dies 1 i 2 de novembre, tal com estava previst, i més tenint en compte que Jordi Farré, impulsor de la iniciativa, i Més que una Moció, plataforma que l’ha tirat endavant, ja han anunciat públicament que emprendran accions legals si els dos primers dies del pròxim mes no es col·loquen urnes al Camp Nou.

Amb tot, i malgrat que Aragonès s’hagi rentat les mans, la pilota segueix a la teulada del Govern, que ha de decidir si aprova el protocol que aquest diumenge va enviar el Barça per celebrar el vot de censura en una única seu. La junta culer argumenta que necessitaria quinze dies per implementar totes les mesures requerides per l’executiu i, per tant, ha dissenyat una estratègia amb només un lloc per votar, el Camp Nou. Si no és aprovada, Bartomeu guanyaria el temps desitjat; si ho és, no obstant això, el president podria presentar la seva dimissió aquest mateix dilluns.

Més informació

Nou comentari