Fins que Messi ha dit prou (4-1)
Messi envoltat de rivals | EFE

La història del futbol s’escriu a partir d’accions com les d’avui. Messi ha tornat a fer de Messi, tot i que hi ha qui s’entesta a comparar-lo amb Maradona, per sentenciar el partit en dos minuts (4-1). Només ha fet un gol però ha deixat a la retina del Camp Nou dues accions estratosfèriques, dignes ara que venen dates nadalenques, dels millors resum de l’any.

Ningú discuteix que Messi és el millor per accions com les d’avui, encara que la Pilota d’Or l’hagi guanyat Cristiano Ronaldo. L’argentí és l’únic capaç de convertir un partit gris, avorrit i tediós en una obra d’orfebreria en dues jugades, separades en el temps per un toc xiulet de Mateu Lahoz.

Al minut 67, amb el Barça abandonat a la inèrcia que li proporcionava el gol de Luis Suárez a la primera meitat, Iniesta ha connectat amb Messi, que ha enganxat la bola amb els ulls fixats a la porteria. S’ha desfet de Javi Fuego amb una sotana més dolorosa que qualsevol entrada a destemps. Ha encarat Diego Reyes, que ha anat per terra, com la resta de rivals als quals ha anat superant: Gerard Moreno i David López.

Els quatre pericos han anat caient com bitlles davant la decisió de Leo Messi, que ha connectat el xut des de la frontal. Roberto ha aturat la primera rematada però la pilota als peus de Suárez, que sol i amb la porteria buida, ha fet el segon del partit. Tot i que no ha estat Messi qui ha enviat la pilota al fons de la porteria, el Camp Nou s’ha rendit al seu crack, cridant el seu nom cofoi i eufòric, conscients que era una nova jugada per la història.

Insaciable, un minut després ha tornat a encarar des de la frontal, per repetir la jugada, marxant de quatre jugadors i deixant la pilota per Jordi Alba amb una croqueta, imitant el seu millor aliat, Andrés Iniesta, l’home més regular del partit d’avui.

No podia marxar el petit geni sense sucar i ho ha aconseguit al minut 89, arrencant des de l’esquerra i fent una paret amb Luis Suárez. L’uruguaià li ha tornat el regal del minut 67 i Messi, davant la sortida de Roberto, l’ha superat amb una facilitat insultant.

El partit ha estat soporífer fins que Messi ha fet sonar la senyal d’alerta, avisant l’equip que tocava fer un bon regal de Nadal a l’afició, abans que els tres cracks agafin vols transoceànics per marxar al seu país.

Messi ha tornat a aixecar el Camp Nou, que cada dia, emocionalment, depèn més d’ell. Messi és l’amo i l’ànima del club. Per això és ell qui marca els tempos de la seva renovació i també de l’alegria blaugrana.