Festival del Barça per tancar la temporada en un matí de comiats (9-1)

Recital del Barça en l’últim partit de la temporada, més transcendent emocionalment que no pas a la classificació. L’Eibar no ha estat capaç de mantenir el ritme de les blaugrana i s’ha vist superat amb contundència per un equip blaugrana que no ha tingut pietat. Les de Lluís Cortés ja guanyaven 6-1 a la primera meitat i només han baixat el peu de l’accelerador als últims minuts.

De tota manera, el partit tenia més importància en l’àmbit sentimental que no pas classificatori, on ja estava tot decidit. Ha estat l’últim dia en què Vicky Losada i Kheira Hamroui vestien la samarreta del Barça. En el cas de la capitana, les jugadores blaugranes s’han disposat a fer-li un emotiu passadís quan Lluís Cortés ha decidit canviar-la el minut 70. A banda de les dues jugadores, el d’avui també ha estat l’últim partit de l’entrenador, que marxa després d’un final convuls amb mala relació amb la plantilla.

Partit plàcid

Al terreny de joc, el Barça ha exhibit una superioritat immensa i no ha donat cap mena d’opció a l’Eibar, que ja estava salvat matemàticament. Les de Lluís Cortés han tornat a ser una apiconadora i en 42 minuts han fet sis gols. Mariona ha estat la reina del partit amb un pòquer espectacular, Jenni Hermoso ha fet un hattrick que li ha valgut el pichichi de la competició, mentre que Alèxia Putellas ha marcat un golàs de falta. Laia Codina ha fet l’últim gol al temps afegit, amb un penal que li ha servit per fer el seu primer gol aquesta temporada.

L’Eibar, per la seva banda, ha trobat el gol de l’honor en una bona acció d’Arola, que en aquell moment suposava el 6-1, just abans de finalitzar la primera meitat. El Barça ha marcat un ritme frenètic que les basques no han pogut seguir. De fet, les blaugranes han marcat quatre gols en un marge de només sis minuts. D’aquesta manera, el club català tanca la temporada amb una xifra astronòmica de 99 punts, amb 33 victòries i només una derrota.

Homenatge a Losada

Els moments més emotius s’han viscut després del xiulet final, quan el club ha aprofitat per fer-li un homenatge a Vicky Losada, que ha estat mantejada per les seves companyes. Amb el lema “Eterna Capitana”, el Barça ha volgut donar-li el comiat merescut a una de les seves jugadores més emblemàtiques. La futbolista de Terrassa marxa havent deixat una marca inesborrable al club, amb un palmarès envejable amb sis Lligues, cinc Copes i la Champions aixecada aquesta temporada.

En l’acte de comiat, celebrat a la gespa de l’Estadi Johan Cruyff, s’ha passat un vídeo amb els millors moments de Losada al Barça. També ha compartit un instant amb dues jugadores de les categories inferiors del club, que creixeran amb la migcampista catalana com a referent. A més, Losada ha tingut un bonic gest amb una aficionada, a qui li ha canviat les botes amb què ha jugat.