Món Esport
Ferran Jutglà abandona oficialment el Barça i fitxa pel Bruges

El Futbol Club Barcelona ha fet oficial la venda del davanter del filial Ferran Jutglà al Bruges. Tal com informa l’entitat catalana, el futbolista viatjarà cap a terres belgues a canvi d’un traspàs de cinc milions d’euros. No hi ha opció de revenda. Això sí, s’inclou un 10% de la plusvàlua d’una possible futura venda del mateix a qualsevol altre equip.

El de Sant Julià de Vilatorta ha debutat amb el primer equip masculí blaugrana aquest curs. Ho va fer naturalment per la seva qualitat, però també gràcies a les nombroses baixes que tenia Xavi Hernández. Va ser un home important fins que l’arribada de reforços al mercat hivernal de fitxatges el va retornar al Barça B. Allà va seguir sent cabdal, erigint-se el màxim golejador de l’equip. Ara, doncs, amb vista a que té nul·les opcions de sumar minuts a la xavineta i que ja desitja jugar a l’elit, ha trobat un destí suculent.

I és que el Bruges és un dels grans equips de la Jupiler Pro League. Acostuma a participar en les competicions europees. El curs vinent serà de la partida a la fase de grups de la UEFA Champions League. A més, l’equip del sud de Bèlgica està entrenat per un vell conegut: Alfred Schreuder, l’home que va exercir com a segon entrenador de Ronald Koeman al Barça.

Així es va acomiadar Ferran Jutglà del barcelonisme

Jutglà va anticipar el seu comiat fa dues setmanes. En una publicació a les seves històries d’Instagram, va publicar una carta per a tots els barcelonistes explicant la seva decisió i deixant la porta oberta a tornar en un futur no gaire llunyà. La va iniciar valorant que “una vegada finalitzat el campionat i immers en dies de molta tensió, informació, especulació, i a la vegada, d’incertesa i il·lusió, escric aquestes línies per a agrair infinitament a la família barcelonista per haver-me donat l’oportunitat de créixer com a futbolista. M’heu permès complir un somni i ha suposat un pas importantíssim en la meva carrera”.

A partir d’això, el també exespanyolista recalca que “en aquests últims mesos hem plantejat diversos escenaris de cara al futur. Tenia l’opció de seguir una temporada més al Barça i també de poder unir-me a un altre projecte, amb la idea de consolidar la meva carrera professional. En aquest sentit, aprofito l’ocasió per agrair a la direcció esportiva i a la junta directiva el fet d’haver tingut en compte el meu desig”. I és que no han posat cap problema en la seva sortida, malgrat que era un home molt important per al Barça B. Però la categoria de bronze ja se li quedava petita al davanter. I al primer equip no té, almenys ara, lloc.

La porta oberta que ha deixat Jutglà al Barça

Finalment, Jutglà ha reivindicat que “el futbol dona moltes voltes, i per descomptat deixo la porta oberta per tornar en el futur a vestir una samarreta tan important com la del Barça en dues o tres temporades. Fins aviat, culers”. Per tant, el de Sant Julià de Vilatorta confia a créixer a l’estranger i tornar a Barcelona més consolidat. I amb més opcions. I és que si finalment s’aconsegueix fitxar Lewandowski i es manté Aubameyang, Xavi Hernández tindrà dos homes veterans en la punta d’atac. En tres anys el polonès tindrà 36 anys i el gabonès 35, mentre que el mateix Jutglà tindrà una edat perfecta per triomfar en l’elit i, previsiblement, més experiència i aptituds.

El rendiment de Jutglà amb el primer equip del Barça

Jutglà, amb 23 anys, tot i formar part del filial blaugrana, aquest curs ha jugat vuit partits amb el primer equip i hi ha marcat dos gols. Va ser cabdal entre els mesos de desembre i gener, tot just després de l’arribada de Xavi i en una època de la temporada en la qual el Kun Agüero estava fora de combat, Ansu Fati i Memphis Depay lesionats, no s’acabava de confiar en Luuk de Jong i encara no hi havien arribat tots els reforços hivernals.

Exactament, va obrir la llauna en un partit al Camp Nou de Lliga contra l’Elx, i va completar la remuntada blaugrana al camp del Linares, als setzens de Copa. Més enllà dels gols, també va deixar grans sensacions i va demostrar que és un davanter molt complet. El seu darrer partit disputat i la seva darrera convocatòria va ser contra l’Alabès, tot just abans que es fes oficial la incorporació d’Aubameyang.



Més notícies
Ferran Jutglà celebra un gol amb Sergio Busquets i Pablo Gavi | Europa Press
El primer traspàs del Barça serà un futbolista molt estimat per l’afició
Notícia: El primer traspàs del Barça serà un futbolista molt estimat per l’afició
Comparteix
El club blaugrana podria treure entre cinc i deu milions d'euros per la venda de Ferran Jutglà
Sergi Barjuan, amb Joan Laporta i Rafa Yuste | FC Barcelona
Laporta recupera el cognom històric del filial del Barça
Notícia: Laporta recupera el cognom històric del filial del Barça
Comparteix
De la mateixa manera que va fer l'any 2008 i Sandro Rosell va desfer l'any 2010, el Barça B passarà a ser el Barça Atlètic
Luis Enrique, durant la seva etapa com a jugador del Barça | FC Barcelona
Luis Enrique confessa per quin entrenador hauria “saltat d’un pont”
Notícia: Luis Enrique confessa per quin entrenador hauria “saltat d’un pont”
Comparteix
El tècnic asturià ha destacat Javier Clemente i Louis van Gaal de la seva carrera com a jugador
Robert Lewandowski, durant un entrenament amb la selecció polonesa | Europa Press
Revelen el motiu real pel qual Lewandowski està boig per venir al Barça
Notícia: Revelen el motiu real pel qual Lewandowski està boig per venir al Barça
Comparteix
Cezary Kucharski, exrepresentant del futbolista, dona les claus d'aquesta operació del mercat de fitxatges

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa