Món Esport
Fernández Alà: “Volem que el Barça tingui patrocinadors catalans”
  • CA

La cursa cap a la presidència del Barça suma, oficialment, un nou participant. Lluís Fernández Alà ha presentat, aquest dimecres, la seva precandidatura als comicis del Camp Nou, previstos per al 24 de gener del 2021. El líder de passió, seny i planter ha protagonitzat una posada en escena potent, amb les idees molt clares i un missatge contundent: el club blaugrana “sempre haurà de defensar els interessos, els valors i els drets humans de Catalunya”.

“El catalanisme de l’entitat és innegociable”, “el nostre compromís amb Catalunya és ferm”, “el Barça sempre defensarà els interessos de Catalunya”, “Barça i Catalunya sempre aniran de la mà” i un llarg etcètera. També que “ens agradaria molt que empreses catalanes poguessin patrocinar el Barça i ho estem treballant de forma molt discreta”. Fernández Alà ha deixat tan clar com ha pogut, i amb totes les formes possibles, la seva manera d’entendre la vinculació de l’entitat culer amb el país. El precandidat blaugrana, a més, també ha destacat que el projecte que proposarà per intentar aterrar a la zona noble del Camp Nou serà “la candidatura dels socis i les sòcies”. “El cor és per al cos humà el mateix que els socis per al Barça. Sense ells, el club no batega”, ha justificat.

La principal demostració de la voluntat d’apropar encara més el club als seus propietaris –perquè el Barça “no serà mai una societat anònima”– es troba en els fets que “ens hem reunit amb moltes penyes i grups barcelonistes” i que “dins la junta directiva, els socis hi tindran veu”. “Serem una junta que serà molt a prop de tots vosaltres. Proposarem que l’Espai Barça es financi a través de microcrèdits per part dels socis. Si algú ha de guanyar beneficis de la reforma, és el soci. En cap cas Goldman Sachs”, ha revelat. Sobre aquest projecte, a més, també ha plantejat que “s’haurà d’aprimar, com a mínim, un 20% el pressupost i un 25% del manteniment”.

Un secretari tècnic “amb ADN Barça” que agradarà a Messi i Guardiola

Segons Alà, “el Barça necessita un canvi real, una nova manera de gestionar-lo” i passió, seny i planter “està preparada per liderar el procés”. La seva serà, segons el seu parer, una precandidatura “nova, independent, fresca i preparada”. “El Barça s’ha de gestionar amb professionalitat, sentiment, amb passió, sacrifici i coratge. Només així el tornarem a portar a l’excel·lència i l’ajudarem a recuperar la força a les institucions”, ha valorat.

L’aspirant a la presidència també ha insistit molt a recordar que “al Barça sempre li ha anat bé quan el cor de l’equip l’ha conformat gent de la Masia”. “El planter serà la pedra angular del nostre projecte. Per aconseguir-ho, el nostre director del planter serà el mestre, l’Albert Benaiges”, ha afegit. Fernández Alà ha reivindicat que “quan es va acomiadar Valverde, nosaltres hauríem apostat per Garcia Pimienta”. Ara, però, demana paciència amb Koeman: “A part de resultats, nosaltres volem projectes. Parlarem amb ell i decidirem què fer. El que tenim clar és que l’entrenador del primer equip haurà de confiar en el futbol formatiu”. En aquest sentit, ell creu que “s’ha acabat això de pagar als jugadors més del que valen”, ja que “per ells ha de ser un honor vestir la samarreta blaugrana”. “Els jugadors han d’estimar el Barça, no l’han de demandar. Si soc president, no comptaré amb Neymar perquè torni”, ha apuntat, en la mateixa línia, quan ha estat preguntat pel brasiler.

Per últim, Fernández Alà ha assegurat que té aparaulat un secretari tècnic “amb ADN Barça” que agradarà a Messi i Guardiola, a qui veu amb possibilitats de tornar malgrat tenir contracte amb el Manchester City. “En Leo és patrimoni del Barça. S’ha de retirar guanyant una Champions amb nosaltres. Se li ha de posar una estàtua al costat de la de Kubala i Cruyff. Estem segurs que podrem convèncer-lo i que podrà liderar l’equip els pròxims tres o quatre anys”, ha reflexionat sobre l’argentí.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa