Món Esport
El Barça anuncia el fitxatge més car de la història del futbol femení

El Futbol Club Barcelona ha anunciat el fitxatge de la migcampista anglesa Keira Walsh, de vint-i-cinc anys, que ha signat contracte fins a l’any 2025. Malgrat que el Barça no ha donat els detalls de les xifres per les quals s’ha tancat aquest acord, diversos mitjans de comunicació han assenyalat que el club blaugrana ha pagat fins a 400.000 euros al Manchester City. Això suposa el traspàs més car de la història del futbol femení, superant els fitxatges de Pernille Harder i Sam Kerr del Chelsea, que fins ara havien estat els moviments més cars per 350.000 i 300.000 euros respectivament.

Qui és Keira Walsh?

El preu d’aquesta jugadora troba la seva justificació en el fet que és una de les millors futbolistes del món. És una migcampista brillant, amb un gran encert en les passades, bona capacitat per desprendre’s de rivals i també bona conducció de pilota. Arriba per ocupar el lloc que deixarà lliure durant tota la temporada la capitana blaugrana, Alexia Putellas, que va caure lesionada el mes de juliol amb la selecció espanyola i estarà fora dels terrenys de joc gairebé un any. Un cop es recuperi la Pilota d’Or, però, s’espera que Keira Walsh continuï sent una jugadora molt important per al Barça. El seu estil de joc encaixa de meravella amb la proposta de l’entrenador, Jonatan Giráldez, i l’ADN del club. Pot formar una gran parella amb Aitana Bonmatí.

Bones notícies per al futbol femení, però encara està molt lluny del masculí

La dada dels 400.000 euros que s’han pagat per Keira Walsh posa de manifest que el futbol femení té cada vegada més presència a la societat i que el seu creixement continua sent exponencial. Tanmateix, també evidencia que encara està molt lluny de l’esport masculí. El fitxatge més car de la història en el cas dels homes va ser el de Neymar Jr., que va abandonar el Barça l’any 2017 i va marxar al PSG a canvi de 222 milions d’euros. Això significa que per Keira Walsh, el fitxatge més car de la història del futbol femení, s’ha pagat només un 0,18% del que es va pagar per Neymar, fitxatge més car de la història del futbol masculí.



Més notícies
Alexia Putellas i Jorge Vilda, en arxiu | Europa Press
Embolic dels grossos a la selecció espanyola femenina
Notícia: Embolic dels grossos a la selecció espanyola femenina
Comparteix
Les jugadores han demanat el cessament de l'entrenador Jorge Vilda, però Luis Rubiales, president de la RFEF, li dona suport
Alexia Putellas, amb el premi de la UEFA | FC Barcelona
Alexia Putellas torna a guanyar el premi a la millor jugadora d’Europa
Notícia: Alexia Putellas torna a guanyar el premi a la millor jugadora d’Europa
Comparteix
La UEFA ha reconegut la gran temporada de la migcampista catalana del Barça
Alexia Putellas, jugadora del Barça femení | Europa Press
Alexia Putellas anuncia els objectius del nou Barça femení
Notícia: Alexia Putellas anuncia els objectius del nou Barça femení
Comparteix
La capitana del Barça fa un discurs molt guanyador al Trofeu Joan Gamper
Aitana Bonmatí, amb la selecció espanyola | Europa Press
Les declaracions d’Aitana sobre la selecció espanyola que s’han fet virals
Notícia: Les declaracions d’Aitana sobre la selecció espanyola que s’han fet virals
Comparteix
"Anem a totes, però no us flipeu", ha dit en referència a l'Eurocopa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa