El Barça segella la classificació per als quarts de la Champions (0-5)

El primer equip femení del Futbol Club Barcelona s’ha assegurat la classificació per als quarts de final de la UEFA Women’s Champions League després de derrotar amb claredat el TSG 1899 Hoffenheim a Alemanya (0-5). Les blaugranes són les líders destacades del Grup C i l’únic equip que els podria treure la primera plaça és l’Arsenal londinenc. Per tal de fer-ho, hauria d’esperar una ensopegada molt poc probable del Barça contra el Koge danès o hauria de guanyar tots els partits que li queden, incloent el duel contra les blaugranes, i per un marge superior als tres gols de diferència. Per tant, es pot considerar que, de forma virtual, les de Jonatan Giráldez també s’han assegurat el primmer lloc de la classificació, cosa que provocarà un emparellament a priori més senzill a la pròxima fase.

La primera part de les culers ha estat marcada per la poca efectivitat de cara al gol. Les alemanyes han sortit valentes, però s’han vist superades per les blaugranes, que, això sí, no han pogut marcar fins al minut 41. Alèxia Putellas ha rebut un penal a les acaballes del primer temps i ella mateixa s’ha encarregat d’obrir la llauna. A la segona meitat el domini del Barça ha estat encara més clar i les de Giráldez han aprofitat que el Hoffenheim ha notat l’esforç de la primera part per anotar un festival golejador. Irene Paredes i Aitana Bonmatí s’han ocupat de sentenciar l’encontre amb dos gols gairebé consecutius quan no havien passat ni quinze minuts de la represa. A la recta final, Marta Torrejón i Ana Crnogorcevic han segellat la maneta.

Cal destacar l’actuació de Fridolina Rolfö, que ha estat escollida la millor jugadora del partit després de culminar una actuació excelsa amb dues assistències. L’únic que li ha faltat ha estat el gol, i això que ha tingut moltíssimes ocasions d’aconseguir-lo. En qualsevol cas, la davantera sueca surt reforçada de Hoffenheim.