Món Esport
El Barça femení arrasa als premis de la UEFA
  • CA

No podia ser d’una altra manera. Després de conquerir la seva primera UEFA Women’s Champions League, el Barça femení també ha arrasat als premis que l’organisme regulador del futbol europeu entrega als millors de la temporada. D’aquesta manera, Alèxia Putellas ha guanyat el guardó a millor jugadora i millor migcampista, Lluís Cortés a millor entrenador, Jenni Hermoso a millor davantera i Sandra Paños a millor portera. De fet, les tres candidates a millor jugadora eren blaugranes i Jenni i Lieke Martens han quedat al podi juntament amb la seva companya. Irene Paredes, que ha arribat al Barça aquest estiu, ha guanyat el premi a millor defensa, però ha rebut aquest reconeixement per la seva tasca amb el París Saint-Germain (PSG), equip on va milotar el curs passat.

Malgrat que el Barça ha guanyat com a club i en bloc, el nom d’Alèxia Putellas destaca una mica més per sobre de les altres. La migcampista de Mollet del Vallès es converteix en la primera jugadora catalana que guanya un guardó de millor jugadora de la UEFA i veu com la seva trajectòria al futbol femení rep la recompensa que mereix. Alèxia serà la capitana a partir d’aquesta temporada, després de la marxa de Vicky Losada al Manchester City, i continuarà fent gran la llegenda d’aquest Barça que està cridat a dominar el futbol europeu durant els pròxims anys.

Pel que fa al futbol masculí, el campió de la Champions League, el Chelsea londinenc, ha estat el gran protagonista dels guardons individuals. El porter Edouard Mendy i el migcampista N’Golo Kanté han guanyat els premis en les seves respectives posicions, mentre que l’italià Jorginho, que també va guanyar l’Eurocopa, ha estat triat com a millor jugador de la temporada passada. Thomas Tuchel ha estat escollit com a millor entrenador, mentre que els únics que no són del Chelsea que han estat guardonats són el defensa del Manchester City Rúben Dias i el davanter noruec del Borussia Dortmund Erling Braut Haaland.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa