Món Esport
Els exigents rivals que poden tocar al sorteig de quarts
  • CA

El Barça ha hagut de superar una visita complicadíssima al Nef Stadyumu, l’infern turc del Galatasaray, abans de classificar-se per a la pròxima ronda. El duel ha estat un combat a mort en un estadi molt hostil, on els blaugranes fins i tot han hagut de remuntar un gol inicial molt inoportú. Tanmateix, Pedri González ha estat determinant des del mig del camp per conduir l’equip a la victòria amb un gol i un gran partit, mentre que Pierre-Emerick Aubameyang ha fet la diana de la victòria a la segona meitat (1-2).

D’aquesta manera, l’equip de Xavi Hernández disputarà els quarts de final i, per tant, serà al sorteig que se celebrarà demà a Nyon (Suïssa), a la una del migdia. Un sorteig molt exigent. A banda del Barça, hi haurà l’Atalanta, l’Sporting de Braga, l’Eintracht de Frankfurt, el Leipzig, l’Olympique de Lió, el Glasgow Rangers i el West Ham. Per tant, dos equips alemanys, un italià, un francès, un anglès, un escocès, un portuguès i un català, el Barça.

Malgrat que és l’Europa League, hi ha rivals molt perillosos. Per damunt de tots, hi són l’Atalanta, el Leipzig i el West Ham. A banda dels alemanys, que han passat directament la seva eliminatòria en estar emparellats amb l’Spartak de Moscou (equip rus afectat per les sancions de la UEFA), italians i anglesos han eliminat grans equips i han jugar uns vuitens de molt de mèrit.

Equips que jugaran els quarts de final de l’Europa League | UEFA

Primer escalafó, amb Atalanta, Leipzig i West Ham

L’Atalanta, malgrat que no és el mateix equip que va sorprendre a tothom a la Champions de les darreres temporades, és un equip molt competitiu. A la Serie A donen molta lluita, i contra el Bayer Leverkusen s’han imposat amb una excessiva comoditat. Hi destaquen els davanters Malinovsky i Luis Muriel, o el migcampista de Roon. Estan entrenats pel mític Gasperini. Un rival molt perillós. Més que el Galatasaray, però menys que el Nàpols.

El Leipzig i el West Ham estan en la mateixa línia. Els segons han eliminat de forma molt meritòria el Sevilla (2-1 en el global), màxim campió de la competició i que, segons Xavi Hernández, era l’equip favorit per guanyar la competició. En la Premier League són a prop de les posicions de Champions League i aquest any han tingut actuacions de molt mèrit. Per exemple, el mes de desembre van derrotar el Chelsea per 3-2. Andriy Yarmolenko i Pablo Fornals són dos de les dues grans armes del mític tècnic David Moyes, que ja va entrenar el Manchester United i la Reial Societat.

Per la seva banda, el Leipzig post Nagelsmann s’està reposant després d’un inici de temporada complicat. Van perdre també jugadors importants, com Sabitzer o Upamecano, però tot i així no només s’han plantat en aquesta instància després de caure del grup de la Champions amb el Manchester City de Guardiola, el PSG de Leo Messi i el Bruges. També, a la Bundesliga, ocupen una meritòria quarta posició. Als setzens de final van eliminar la Reial Societat, amb bones actuacions de Dani Olmo, Nkunku i André Silva. Un trident en atac temible i a evitar.

Segon escalafó, amb Eintracht de Frankfurt i Olyimpique de Lió

En el segon escalafó d’equips que poden tocar als quarts de final hi són l’Eintracht de Frankfurt i l’Olympique de Lió. Els primers són un equip sense grans individualitats (l’extrem Kostić n’és una d’elles, i també els sonarà el porter, Kevin Trapp, que va ser el del PSG a la històrica remuntada del Barça per 6-1), però molt ben treballat. Han eliminat el Betis amb un final èpic, havent marcat un gol decisiu en el darrer minut de la pròrroga, i aquest any han derrotat, per 1-2, el Bayern de Munic, en una Bundesliga on són novens i a set punts de les places Champions.

L’Olympique de Lió, per la seva banda, és un vell conegut dels blaugranes. Però més per nom i història que per actual plantilla. El Barça ha eliminat els darrers anys l’equip francès, a la Champions (les temporades 2008/2009, la del primer triplet, i 2018/2019, tots dos cops als vuitens).

En aquest equip entrenat pel neerlandès Peter Bosz hi destaquen jugadors com el brasiler Lucas Paquetá, l’exjugador del Vila-real Toko Ekambi o el migcampista Tanguy Ndombelé, a banda de l’exjugador de l’Atlètic de Madrid Moussa Dembélé. Malgrat que a la Ligue 1 estan travessant problemes (són deuens, a nou punts de les places de Champions), a Europa estan fent un bon paper, amb una fase de grups a l’Europa League quasi immaculada i amb una eliminació de mèrit al Porto.

Tercer escalafó, amb l’Sporting de Braga d’Abel Ruiz i el Glasgow Rangers de Gio van Bronckhorst

Finalment, en el tercer i darrer escalafó hi ha l’Sporting de Braga i els Glasgow Rangers. Els primers venen d’eliminar el Mònaco de Cesc Fàbregas i el Sheriff Tiraspol, als setzens, després d’una tanda de penals. Hi juga Abel Ruiz, exjugador del Barça B. Si toquessin els portuguessos, quarts a la seva lliga, el Barça no hauria de tenir gaires problemes per passar de ronda.

Tampoc n’haurien de tenir si toqués el Glasgow Rangers. L’equip escocès estan fent bé les coses després que la llegenda Steven Gerrard marxés cap a l’Aston Villa. De fet, és un exblaugrana el seu nou tècnic: Gio van Bronckhorst. Per tant, aquí hi ha un al·licient ben maco. L’equip del neerlandès tampoc destaca per tenir grans individualitats. El colombià Alfredo Morelos n’és una d’elles, en un club que està a només tres punts del Celtic a la lliga local.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa