Els esportistes professionals podran tornar als entrenaments a partir del 4 de maig

Els equips esportius i els professionals que s’entrenen en centres d’alt rendiment podran tornar a l’activitat a partir del pròxim 4 de maig, segons ha anunciat aquest dimarts Pedro Sánchez. El president del govern espanyol ha comunicat que dilluns vinent començarà la fase 0 d’un pla de desescalada a l’Estat que s’allargarà entre sis i vui setmanes com a mínim i que, de moment, permetrà als futbolistes i la resta d’esportistes tornar a trepitjar els terrenys de joc, encara que hauran d’exercitar-se individualment.

El pla de desconfinament, de “transició cap a una nova normalitat” segons l’ha batejat Sánchez, contempla quatre fases. En els aspectes purament relacionats amb l’esport, la primera, del 4 al 17 de maig, permetrà entrenaments bàsics i individuals; la segona, que s’allargarà fins al 31 de maig, ja concedirà l’obertura de centres d’alt rendiment i sessions amb petits grups; la tercera, la que donarà pas a les activitats a l’aire lliure amb menys de 400 assistents, es perllongarà fins al 14 de juny. El retorn a la “nova normalitat” finalitzarà el 28 de juny. Totes les dates, no cal dir-ho, s’adaptaran a cada comunitat autònoma en funció de l’evolució del coronavirus.

Segons els esquemes del govern espanyol, per tant, els organitzadors no poden contemplar cap escenari que impliqui la represa de les competicions esportives espanyoles abans del 14 de juny.  La Lliga –que pretenia realitzar els tests de coronavirus als jugadors aquesta setmana però no ho va aconseguir– i la Federació Espanyola de Futbol, ambdues en constant contacte amb el Consejo Superior de Deportes, hauran d’adaptar-se al pla elaborat per Pedro Sánchez. De moment, a Holanda i a França ja han donat per acabada la temporada esportiva; a Espanya, Tebas considera que una decisió d’aquestes característiques seria “precipitada”.Més notícies

França prohibeix l’esport professional fins al setembre i dona per acabada la Ligue 1

Primer cop definitiu del coronavirus a una de les grans lligues del futbol europeu

Temporada finalitzada al bàsquet català

La Federació Catalana de Basquetbol anuncia que ha anul·lat totes les competicions federades

Nou comentari