Món Esport
L’Espai Barça, un punt molt controvertit que queda sense resoldre

Un dels punts de màxima importància de l’Assemblea General del Barça 2021 era la votació per aprovar el finançament de l’Espai Barça. La junta directiva ha proposat als seus compromissaris adquirir un préstec de 1.500 milions d’euros per tirar endavant aquest projecte. El suport dels socis a l’aprovació d’aquest punt era una incògnita, ja que suposaria augmentar el gran deute que té l’entitat actualment. Finalment, el misteri no s’ha resolt perquè quan ha finalitzat el torn d’intervencions d’aquest punt del dia estava a punt de començar el València – Barça. Per tant, Joan Laporta ha procedit a ajornar la votació.

L’encarregada d’intentar convèncer els socis perquè donessin llum verda a aquesta mesura ha estat la vicepresidenta del Barça, Elena Fort. La directiva considera que “l’estadi actual ha arribat al final de la seva vida útil després de 64 anys. Els diners que invertim en aquest camp són a fons perdut perquè no serviran de base per al pròxim estadi”. A més, ha afegit que “aquest estiu vam invertir 1,8 milions d’euros en reparar 900 patologies. 44 d’elles suposaven un risc per als aficionats”.

La vicepresidenta del Barça ha assegurat que l’Espai Barça “podrem mantenir els millors patrocinadors, allotjar finals de competicions europees i mundials, millorarem l’atenció als espectadors i serà l’espai d’esports i entreteniment més innovador“. La directiva ha reconegut que “no és fàcil demanar aquestes xifres, però la realitat és aquesta”. A més, ha explicat que “des del 2017 no s’ha fet res pel que respecta a aquest projecte” tot i que el va iniciar la junta directiva anterior.

Elena Fort ha afirmat que el nou Espai Barça “permetrà fer conferències, realitzar jocs infantils, tindrà zones de gastronomia, pistes poliesportives i un recinte dedicat als eSports. Volem que venir a l’estadi no sigui només dues hores, sinó que sigui una experiència. Volem crear una nova Barcelona”.

D’altra banda, la vicepresidenta culer també s’ha referit a la necessitat de construir un nou Palau Blaugrana: “Actualment, no compleix cap de les normatives de les competicions europees. Som sancionats periòdicament per l’Eurolliga”. L’objectiu de la junta directiva és que l’aforament d’aquest espai sigui de 15.000 persones, ja que si fos de 10.000 o menys “no podria acollir finals de l’Eurolliga”. A més d’aquesta instal·lació, Fort assegura que “es construirà un Campus que serà una referència mundial”.

Un cop acabada la intervenció d’Elena Fort, ha pres el torn de paraula el CEO del Barça, Ferran Reverter per explicar el cost econòmic d’aquest projecte. Primer de tot, ha explicat que “pagarem l’Espai Barça amb els ingressos extra que generarà, com les noves activitats i oportunitats de patrocini, les activitats d’espectacles i concerts que acollirà el Palau i drets de nom sobre l’estadi“. Reverter assegura que “els beneficis de l’estadi del Barça augmentaran un 67%”. El CEO del Barça ha deixat clar que aquest projecte “no costarà diners als socis, no posarà en risc la gestió esportiva i no hipotecarà el patrimoni dels socis”.

Després del torn de paraula de Ferran Reverter, Elena Fort ha tornat al faristol per explicar que “les obres es produirien entre els anys 2022 i 2029. La construcció del nou estadi finalitzaria el 2025“. La vicepresidenta ha afegit que “el Barça mereix unes instal·lacions a l’alçada de la seva trajectòria. No ens podem quedar enrere. Els nostres principals competidors han modernitzat els seus estadis”.

Durant el torn d’intervencions pels compromissaris, molts d’ells han al·legat que una qüestió que requereix una inversió tan important de diners havia de ser votada per tots els socis en referèndum. La majoria dels socis que han intervingut no tenien gens clar donar el seu suport a aquest punt del dia. La quantitat d’assistents que han volgut parlar ha estat tan gran que el torn d’intervencions ha finalitzat quan quedaven vint minuts perquè comencés el València – Barça. Els últims socis que han fet ús del torn de paraula s’han queixat pel fet de no arribar a temps del partit. Davant d’això, Joan Laporta ha decidit ajornat l’Assemblea sense procedir a la votació d’aquest punt del dia. Per tant, els compromissaris hauran d’esperar uns dies per expressar la direcció del seu vot.Més notícies
Assemblea General Ordinària del Barça | Europa Press

La despesa desorbitada de Bartomeu queda al descobert a l’Assemblea

Notícia: La despesa desorbitada de Bartomeu queda al descobert a l’Assemblea
Comparteix
Joan Laporta ha posposat l'acte perquè no coincidís amb el Barça - València
Notícia: La despesa desorbitada de Bartomeu queda al descobert a l’Assemblea - Mobile
Els socis donen suport a un dels punts del dia de l'Assemblea | FC Barcelona

L’assemblea del Barça s’ajorna sense votar els punts decisius

Notícia: L’assemblea del Barça s’ajorna sense votar els punts decisius
Comparteix
Joan Laporta ha decidit ajornar l'acte perquè no coincidís amb el Barça - València
Notícia: L’assemblea del Barça s’ajorna sense votar els punts decisius - Mobile

Nou comentari

Comparteix