Es compleixen 10 anys del gol d’Iniesta a Stamford Bridge

Avui, dilluns 6 de maig, es compleixen exactament 10 anys d’un dels gols més importants de la història del Barça, el que va marcar Andrés Iniesta al partit de tornada de les semifinals de la Champions League a Stamford Bridge. El Barça estava perdent aquell partit al temps afegit quan el manxec va rescatar el conjunt blaugrana amb un golàs de bandera que va passar a la història de la competició europea i, com no, del mateix club. Un gol transcendental pel moment on va arribar i brillant per la seva execució, un xut espectacular des de la frontal cap a l’escaire de la porteria de Petr Cech, que va permetre al Barça aconseguir el primer triplet de la seva història.

Iniesta va aconseguir emmudir tota l’afició del Chelsea, desfermant la bogeria de l’afició blaugrana desplaçada a Stamford Bridge, que va viure una de les gestes més importants de la història del conjunt blaugrana. El Barça portava molts minuts patint, ja que des del minut 9, amb el gol d’Essien, va començar per sota del marcador en una eliminatòria que havia començat sense gols (0-0) al Camp Nou. Les coses es van complicar encara més superada l’hora de partit, en el minut 66, quan l’àrbitre va expulsar Abidal per una entrada sobre Anelka. Quan el partit semblava vist per sentència, però, el Barça va fer una centrada al cor de l’àrea que Terry va pentinar enrere. Eto’o la va recollir al segon pal i la va deixar a Messi, que amb la cama dreta va fer una passada a la frontal, on Iniesta va treure’s un gran xut amb l’ànima que va dirigir a l’escaire. A partir d’aquí, va esclatar la bogeria, amb la ja mítica cursa de Guardiola per la banda i Sylvinho demanant-li cap. El Barça va accedir gràcies a aquell gol a la gran final de Roma on va tombar el Manchester United.