Món Esport
Tots els diners que ha perdut el Barça per caure a la Champions
  • CA

El primer equip masculí del Futbol Club Barcelona ha caigut eliminat de la UEFA Champions League. Després de la derrota a l’Allianz Arena contra el Bayern de Munic i la victòria del Benfica contra el Dinamo de Kíev, els blaugranes han quedat fora dels vuitens de final per primera vegada en els darrers 21 anys. Això, més enllà de suposar un impacte molt negatiu en la imatge internacional de l’entitat culer i d’agreujar encara més la crisi esportiva i institucional, també té unes conseqüències econòmiques que, en la situació actual del club, són gairebé pitjors que cap altra cosa.

El Barça havia pressupostat que l’equip es classificaria, com a mínim, fins als quarts de final. Per tant, en els càlculs financers de l’entitat culer es comptava amb 20,2 milions d’euros que ja no arribaran al club. D’aquests, 9,6 corresponen a l’accés als vuitens i 10,6 als quarts. Però el més greu és que aquests més de vint milions d’euros entraven dins del pressupost del Barça, així que això podria suposar un problema pel que fa a quadrar comptes, així com a les relacions establertes amb patrocinadors, creditors i la mateixa Lliga de Futbol Professional (LFP). Val a dir que, segons RAC1, el Barça havia fet altres càlculs sense comptar amb aquests ingressos i podria rebre l’impacte sense rebre tant mal.

En el cas que el conjunt blaugrana superi el play-off previ i accedeixi a l’Europa League, percebrà una certa quantitat econòmica, però molt allunyada de tot el que hagués rebut en cas de continuar endavant a la Champions. Aquests vint milions d’euros per arribar als quarts de final es convertiran en poc més de tres milions. De fet, al Barça li serà totalment impossible igualar els vint milions d’euros pressupostats, ja que, si avancessin en totes les rondes i es plantessin a la final, el club només rebria un total de deu milions d’euros en l’acumulat. Per tant, guanyar l’Europa League equival, aproximadament, a classificar-se per als vuitens de final de la Champions, cosa que haurien aconseguit si haguessin guanyat contra el Bayern o contra el Benfica en la jornada anterior.



Més notícies
Els jugadors del Barça, després de la derrota a Munic | Europa Press
El Barça no té garantida la plaça a l’Europa League
Notícia: El Barça no té garantida la plaça a l’Europa League
Comparteix
Els blaugranes hauran de superar un play-off abans de poder accedir a la segona competició continental
Gerard Piqué i Robert Lewandowski disputen una pilota | FC Bayen
Sense miracle a Munic i el Barça jugarà l’Europa League (3-0)
Notícia: Sense miracle a Munic i el Barça jugarà l’Europa League (3-0)
Comparteix
El Bayern imposa la seva superioritat i deixa els blaugranes fora de la Champions League

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa