Món Esport
Les eleccions del Barça apunten al 17 o el 24 de gener
  • CA

Encara que diversos mitjans de comunicació van explicar que aquest dijous el Barça anunciaria la data de les eleccions a la presidència, els precandidats i els socis culers hauran d’esperar una mica més per conèixer el dia –o dies– exacte en què es resoldrà la incertesa del futur institucional que acompanya l’entitat culer des d’abans de la dimissió de Josep Maria Bartomeu.

Això no vol dir, però, que la situació no estigui a punt d’esclarir-se. Carles Tusquets, president de la comissió gestora del Barça, ja va dir públicament que les eleccions es convocarien al voltant de les festes de Nadal. En aquest sentit, diversos mitjans han assenyalat el 20 de desembre com al dia de convocatòria oficial, fet que obre la porta a diversos escenaris per a la celebració d’uns dels comicis més importants de la història del club blaugrana.

Segons ha pogut saber El Món, diversos precandidats tenen clar, tenint en compte els terminis fixats pels estatuts, que els caps de setmana que tenen més opcions d’acollir la jornada electoral són el del 17 i el del 24 de gener. El del 31 no es descarta, però tampoc es veu entre els més probables. Caldrà veure, en aquest sentit, quin és el protocol final. No hi ha cap dubte que la votació es descentralitzarà –és a dir, que hi haurà força seus i no només la del Camp Nou–. La intenció inicial era, a més, estendre la jornada a dos dies per primera vegada en la història, encara que ara per ara no es pot descartar que s’acabi centrant en un únic dia.

Cal recordar, sigui com sigui, que tan bon punt es convoquin les eleccions s’haurà de dur a terme un procés –l’elecció dels membres de la mesa electoral i la seva constitució, l’exposició i aprovació del cens electoral definitiu, la presentació de propostes de candidatura i la seva proclamació, la campanya electoral i la jornada de reflexió– que requerirà 33 dies com a màxim abans de la celebració de la jornada en qüestió.

El Barça es vol reunir amb el Govern

El que sí que ha fet aquest dijous el Barça, segons ha informat RAC1, és demanar una reunió a la Secretaria General de l’Esport i a les Conselleries de Salut i Interior per parlar de la data i el protocol definitius. La trobada, excepte canvi d’última hora, està prevista per a la setmana vinent.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa