Món Esport
Les eleccions a la presidència del Barça se celebraran el 24 de gener
  • CA

Ja hi ha data per a la cita més esperada per l’entorn del Barça. La junta gestora del club blaugrana ha decidit aquest dijous que les eleccions a la presidència de l’entitat culer se celebraran el pròxim 24 de gener del 2021. Aquest serà el dia en què es resoldrà la incertesa del futur institucional que acompanya la institució catalana des d’abans, però sobretot després, de la dimissió de Josep Maria Bartomeu.

Carles Tusquets, president de la comissió gestora del Barça, ja va dir públicament que les eleccions es convocarien al voltant de les festes de Nadal. En aquest sentit, diversos mitjans han assenyalat el 20 de desembre com al dia de convocatòria oficial. La jornada electoral, tenint en compte que abans s’haurà d’escollir els membres de la mesa electoral i constituir la mateixa, exposar i aprovar el cens electoral definitiu, presentar les propostes de candidatura i proclamar-les i dur a terme la campanya electoral i la jornada de reflexió, no se celebrarà fins a finals del mes de gener. El dia 24, concretament.

Caldrà veure, en aquest sentit, quin és el protocol final. No hi ha cap dubte que la votació serà descentralitzada –és a dir, que hi haurà força seus més enllà de la del Camp Nou–. La intenció inicial era estendre la jornada a dos dies per primera vegada en la història, encara que ara per ara el més probable és que s’acabi centrant en un únic dia. Aquesta és la voluntat de Barça per una qüestió econòmica, encara que les autoritats catalanes prefereixen que s’allargui tot el cap de setmana.

Sigui com sigui, el Barça ha demanat una reunió amb la Secretaria General de l’Esport i a les Conselleries de Salut i Interior per pactar el protocol definitiu i decidir si es permet les opcions del vot per correu o la del vot electrònic, cap d’elles contemplades pels estatuts. La trobada en qüestió, excepte canvi d’última hora, està prevista per a la setmana vinent.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa