Món Esport
El Girona-Barça serà analitzat al consell de la FIFA
  • CA

La disputa del Girona-Barça a Miami el proper 26 de febrer com pretén Laliga serà un dels assumptes que estudiarà aquest divendres a Kigali (Rwanda) el Consell de la FIFA. Els Estatuts d’aquest organisme preveuen que aquesta institució pugui “prendre la decisió final sobre l’autorització” del partit.

 

En l’apartat d’altres assumptes i amb l’epígraf “Partit de Laliga fora d’Espanya en la temporada 2018/19”, la FIFA va incloure en l’ordre del dia de la cita a la capital de Rwanda la celebració d‘una trobada al qual s’oposen la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE). El Reglament de Partits Internacionals de la FIFA entén com “partits internacionals de segon nivell” aquells en què participi el primer equip d’un club integrat a la primera divisió d’una associació membre “i estableix les autoritzacions requerides per a la seva disputa al territoris de una altra confederació.

 

El primer permís l’han de demanar els clubs a la seva pròpia federació (RFEF), la qual haurà de sol·licitar al seu torn autorització a la confederació a la qual estigui afiliada -UEFA-, “almenys 21 dies abans de la primera data proposada per al partit “. Rebuts dos permisos, els clubs hauran de remetre’ls a la federació en el territori jugaran (Estats Units). Després la federació nord-americana enviarà la petició al seu confederació (CONCACAF) “almenys 14 dies abans de la primera data proposada per al partit”.

 

“Després de confirmar l’autorització, la confederació amfitriona ha de notificar el partit o torneig a l’associació membre amfitriona, a la FIFA i a les confederacions no amfitriones”, segons aquest reglament. Això no obstant, els Estatuts de la FIFA determinen en el seu article (71) relatiu a partits i competicions internacionals que, “independentment de les competències d’autorització especificades en el Reglament de Partits Internacionals de la FIFA, aquesta entitat podrà prendre la decisió final sobre la autorització d’un partit o competició internacional “.

 

Laliga, el Barça i el Girona van sol·licitar l’11 de setembre autorització per a la disputa de la trobada a la RFEF, un dia abans que el president d’aquesta, Luis Rubiales, i el de la FIFA, Gianni Infantino, mantinguessin una reunió amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, al Palau de la Moncloa. La celebració de la trobada a Miami forma part de l’acord de Laliga amb la multinacional Relevent perquè durant quinze anys es juguin partits de primera divisió de la lliga espanyola als Estats Units.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa