Món Esport
El Camp Nou i Messi mesuren el ressorgiment del Madrid
  • CA
Els jugadors del Barça celebren un dels cinc gols que van marcar al Madrid en el Clàssic de Lliga. | FC Barcelona

Històricament, sempre que el Barça havia tingut l’oportunitat d’enfonsar el Reial Madrid, no ho havia fet. Més enllà de dades i precedents, la realitat és que quan els culers han rebut o visitat el seu màxim rival en un moment delicat per a aquest, els blancs sempre han acabat marxant del Clàssic amb vida. Zidane, sense anar més lluny, va arribar al seu primer partit al Camp Nou com a entrenador madridista molt qüestionat, però va guanyar-lo per 1-2 i, tot i que els tres punts no li van servir per prendre la Lliga al conjunt blaugrana, el triomf sí que va enlairar un projecte que, tot i tenir força defectes, pot presumir d’haver aconseguit tres Champions League en tres anys.

 

A finals d’octubre, els homes d’Ernesto Valverde i companyia van trencar aquesta mala ratxa i, amb una maneta d’escàndol, van acomiadar Lopetegui (5-1). El Madrid va arribar al Clàssic de Lliga en hores baixes i ho va pagar amb una contundent derrota a Barcelona, i això que Leo Messi estava lesionat i no va jugar ni un minut. La visita dels blancs al Camp Nou va fer més gran la seva ferida: el Barça va ser capaç d’enfonsar el Madrid i d’augurar-li una temporada nefasta si Florentino Pérez no intervenia. Solari va substituir Lopetegui a la banqueta local del Santiago Bernabéu i, a poc a poc, l’argentí ha reanimat un projecte que semblava mort.

 

El segon Clàssic de la temporada és ben diferent del primer. No només perquè la competició també ho és (els partits de Copa del Rei duren 180 minuts i això, és clar, condiciona els equips en els duels d’anada) ni perquè, aquest cop, Leo Messi sí que s’ha apuntat a la festa malgrat haver patit molèsties físiques a la cuixa dreta durant els darrers dies. El partit d’aquest dimecres al Camp Nou (21.00 hores / TV3) és diferent del d’aquell 28 d’octubre perquè el Madrid hi arriba en un gran estat de forma.

 

Vinícius i 21 més

 

Els madrilenys encadenen cinc triomfs consecutius, s’han apropat al conjunt blaugrana a la Lliga (tot i que els culers encara tenen vuit punts de marge), no tenen pràcticament cap jugador lesionat –només Vallejo es perdrà el compromís per problemes físics– i a Madrid ja es comencen a imaginar les inquantificables Pilotes d’Or que guanyarà Vinícius Júnior en un futur pròxim i llunyà. Sempre ho han fet allà, això de precipitar-se a l’hora de lloar els seus futbolistes i cremar-los abans d’hora. I si no, que li diguin a Özil, Canales, Isco, Asensio i companyia.

Vinícius celebra el seu primer gol a la Lliga amb el Madrid. | EFE

Aquesta vegada, el repte del Barça és l’oposat: rebaixar l’eufòria a la capital d’Espanya amb un triomf que, al mateix temps, l’encamini cap a la final de la Copa del Rei que es disputarà el 25 de maig al Benito Villamarín. Els catalans també arriben al Clàssic en un bon moment: encara que no van poder passar de l’empat en el seu darrer matx, contra el València, fa exactament una setmana el Camp Nou va gaudir de la millor actuació d’aquesta temporada dels futbolistes blaugrana. El Barça es va classificar per a les semifinals de la Copa amb una exhibició col·lectiva d’orgull, d’efectivitat i, en definitiva, de futbol.

 

La missió que tenen els de Valverde és exigent i és per això que el més normal és que, encara que l’entrenador hagi remarcat en més d’una ocasió que la seva prioritat és la Lliga i que el Barça visiti el sempre difícil San Mamés el pròxim diumenge, l’extremeny surti amb els seus millors homes. Amb Messi es prendrà una decisió a última hora després que ahir completés l’entrenament sense problemes físics i Semedo, que ha realitzat un gran inici del 2019, podria passar per davant de Sergi Roberto, però en la resta de l’alineació no es preveuen massa canvis. Qui segur que es perdrà el Clàssic serà Dembélé, que tot i que ja ha enterrat l’esquinç al turmell que l’ha mantingut dues setmanes allunyat dels terrenys de joc, no forma part de la convocatòria com a conseqüència de la falta de ritme de competició.

 

Possible alineació: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Arthur; Coutinho, Messi, Suárez.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa