Món Esport
El barcelonisme dóna l’últim adéu a Agustí Montal i Costa
  • CA

El dia, apagat i plujós a Barcelona, no ha fet cap favor al memorial en honor a la figura d’Agustí Montal i Costa. El comiat del barcelonisme al president del club entre els anys 1969 i 1977 ha esdevingut, però, un acte solemne i elegant que ha permès els socis i afeccionats del Barça apropar-se a l’emblemàtic dirigent que va plantar cara al franquisme, va recuperar l’essència i la identitat del club i va fitxar l’home que en canviaria la història, l’holandès Johan Cruyff. Precisament, la mística ha volgut que el darrer adéu a l’expresident coincidís amb la celebració del primer aniversari de la defunció del jugador i entrenador culer.

La mateixa Penya Barcelonista Johan de Santa Coloma de Gramenet ha volgut acomiadar Montal amb el desplegament d’una pancarta, de la bandera de l’associació i de l’exposició momentània d’un quadre de l’extècnic, en unes accions que han centrat les mirades dels mitjans de comunicació aplegats a l’estadi, sobretot en la jornada del matí. Durant la mateixa franja matinal, els equips de bàsquet, handbol, hoquei patins, futbol sala i la plantilla de l’equip femení de futbol han fet acte de presència al memorial, encapçalats pels seus capitans i amb els discursos dels seus entrenadors, incloent un Giorgios Bartzokas amb el rostre ple d’angoixa, després de l’eliminació europea del Barça Lassa de bàsquet.

 

Bartzokas, amb el capità Joan Carles Navarro i el director esportiu de la secció Rodrigo de la Fuente al seu costat, ha agraït la tasca de Montal, “sobretot en la construcció del Palau Blaugrana”, sense que cap altre membre de la plantilla, ni de l’staff tècnic, hagin dedicat cap paraula a l’expresident. Tampoc ho han fet els membres de les altres tres seccions professionals ni l’equip femení de futbol, exceptuant-ne els seus entrenadors.

Qui també ha fet decidit acomiadar Agustí Montal ha estat Juan Carlos Unzué, el segon entrenador del primer equip de futbol i candidat a substituir Luis Enrique Martínez a la banqueta del Camp Nou. Unzué ha estat l’únic membre del grup professional masculí que s’ha acostat a l’estadi. Ni Luis Enrique, ni cap jugador, ni cap altre membre del cos tècnic ha comparegut al memorial de l’expresident.

 

 

 

 

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha representat el Govern de la Generalitat de Catalunya. 

 

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, juntament amb els vicepresidents Jordi Cardoner i Carles Vilarrubí i els directius Pau Vilanova, Javier Bordas i Josep Ramon Vidal-Abarca, han acompanyat la família de l’expresident Montal en la seva passejada pel memorial. Un dels seus néts ha volgut dedicar unes paraules d’agraïment al club per l’acte organitzat aquest divendres.

 

 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa