Món Esport
El Barça prepara una gran festa per celebrar els 25 anys de la Copa d’Europa de Wembley
  • CA

 

El FC Barcelona ha desvetllat el programa d’actes de commemoració del 25è aniversari de la primera Copa d’Europa conquerida pel FC Barcelona a Wembley l’any 1992. L’acte central tindrà lloc el 10 de juny, al Camp Nou, on es disputarà un partit amb integrants del Dream Team. José Mari Bakero no ha donat però massa pistes de com serà aquest partit –no serà un partit de 90 minuts– ni de quins futbolistes hi participaran, tot i que ha reconegut que ja ha contactat amb la majoria de jugadors. “Ha de ser un esdeveniment esportiu i de sentiment, agradable per a tothom, per als jugadors, les seves famílies, i els socis. Espero i desitjo que vingui molta gent i el camp estigui ple”, ha dit l’exjugador blaugrana. 

L’acte ha comptat també amb la presència del vicepresident del FC Barcelona, Jordi Cardoner, i el portaveu del club, Josep Vives. Cardoner ha recordat que la victòria a Wembley marca un abans i un després en la història del club: “És el primer moment en què tenim el convenciment de què el Barça és el millor equip del món”. Bakero, un dels components d’aquell històric Dream Team, ha estat designat pel club com a comissionat dels actes.

 

Els actes centrals tindran lloc en la que el FC Barcelona ha denominat “Setmana Wembley”, amb ponències i col·loquis a l’Auditori 1899 els dies 7, 8 i 9 de juny, un sopar d’homenatge amb la plantilla el mateix 9 de juny, i l’Homenatge al Camp Nou el 10 de juny, que pretén ser un espectacle esportiu i audiovisual amb dues parts, una primera de pilota i estil de joc i una segona de record i sentiment. “Volem que la gent vingui i s’emocioni. Volem que la gent torni a dir allò de va ser mític“, ha assenyalat Josep Vives.

 

 

“És important fer pedagogia, i explicar què va passar abans de Wembley. Vam patir una mica, tots, els socis també”, ha afegit José Mari Bakero. “Està bé que la gent jove sàpiga que venim d’on venim, perquè la gent jove està molt acostumada a guanyar”.

 

El club ha dividit els actes de commemoració en quatre fases. En la primera fase s’inclouen accions ja fetes com ara el disseny de la samarreta d’enguany, que s’inspira en la samarreta d’aquell moment, el carnet de soci, que també s’inspira en la samarreta d’aleshores, i el Joan Gamper, que es va disputar contra la Sampdoria, el gran rival del Barça en aquella final. 

 

L’altra gran acció és l’exposició Espai Wembley 25 que s’habilitarà en les pròximes setmanes al Museu del FC Barcelona. El club ha fet una crida a tots els socis i aficionats culers perquè facin arribar el seu material fotogràfic i audiovisual d’aquell dia per incloure’l en l’exposició. Actualment ja s’han rebut més de 600 peces. Serà un espai pensat per recordar i reviure Wembley, amb fotografies, vídeos, objectes originals, la Copa d’Europa, i objectes mítics dels jugadors.

 

Tanmateix, el club ha organitzat una campanya digital dirigida especialment als més joves, que consisteix a compartir fotografies que tinguin relació amb Wembley 92′ a través de les xarxes socials amb el hashtag #Wembley25. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa