El Barça passa el dol amb victòria (3-2)

El Barça ha guanyat per la mínima contra la Reial Societat (3-2). Els bascos han estat millors que el Barça en gran part del partit però Messi s’ha posat l’equip a l’esquena i ha solucionat el matx amb dos gols i assistències tot i la inconsistència defensiva de l’equip. El Barça ha passat el dol al Camp Nou amb victòria només quatre dies abans de buscar el segon miracle de la temporada.

“Per arribar fins aquí hem passat el dol, que ha estat molt dur”, va dir Luis Enrique després de la remuntada al PSG. El patró es repeteix: el Barça ha patit avui a casa, contra la Reial Societat, com va patir contra el Leganés després de París. Aleshores l’entrenador asturià tenia un mes per refer els seus homes i ara només tindrà unes hores.

Sense Neymar i amb Iniesta a la banqueta, el Barça ha guanyat exhibint una versió empobrida, superat en molts moments per la Reial Societat d’Eusebio Sacristán. Messi ha exercit de líder i s’ha erigit com a heroi. L’estructura defensiva s’ha entestat a esguerrar-ho, fent gala d’una feblesa preocupant, però el Barça ha sumat els tres punts.

Ha estat valent l’equip txuri urdin, fidel a l’esperit del seu entrenador, que ha exportat el model Barça a Donostia. Ha patit el Barça els primers minuts, assetjat per una Reial Societat incisiva que ha posat en perill la porteria blaugrana. A poc a poc ha entrat el Barça al partit, sobretot a partir del minut 16, quan Messi ha dit prou i ha obert la llauna amb un xut potent des de la frontal.

També ha fet el segon l’argentí. Suárez ha superat Zaldua dins l’àrea després d’aprofitar un cop d’esperó d’Alcácer mal refusat. El charrua ha encarat Rulli, que ha aconseguit treure la pilota amb les cames. El rebot ha caigut als peus de Messi, que a porteria buida no ha perdonat.

S’ha desfermat la Reial Societat, que no s’ha donat per vençuda tot i el 2-0. Ha escurçat distàncies al minut 43, obrint dos minuts d’absoluta bogeria. Íñigo Martínez s’ha endut una pilota a l’interior de l’àrea i ha rematat creuat. La bola ha impactat al cos d’Umtiti i s’ha introduït a la porteria de Ter Stegen.

No ha trigat a reaccionar el Barça: un minut més tard Alcácer ha fet el 3-1 rematant una passada filtrada de Messi. Semblava que el Barça aniria amb una distància àmplia al descans però Xabi Prieto, definint de manera magistral una centrada de Willian José, ha establert el 3-2 al descans.

Segona part desastrosa

La Reial Societat ha dominat de manera insultant al segon temps. L’equip basc ha tingut oportunitats per empatar i fins i tot per guanyar. La defensa blaugrana ha patit i els donostiarres han perdonat la vida al Barça moltes vegades. Els culers han estat una fuita constant, desconnectat el mig del camp de la defensa i desapareguts Messi i Suárez.

Tot i això el Barça ha aguantat el tipus i el marcador, conscient de la importància de sumar els tres punts per continuar vius a la Lliga. L’equip ha calmat el partit al minut 80, tenint la pilota més per defensar-se que per atacar. L’afició ha aprofitat per esperonar l’equip en el seu gran objectiu: la remuntada contra la Juventus.