Món Esport
El Barça no entén de grups de la mort
  • CA

El 30 d’agost, molts aficionats del Barça es van posar les mans al cap en veure els rivals blaugrana per a la fase de grups de la Champions League. El sorteig celebrat al Fòrum Grimaldi de Mònaco va determinar que, tot i que eren caps de sèrie, els blaugrana haurien de superar Tottenham, Inter de Milà i PSV Eindhoven si volien classificar-se per a la següent ronda. L’atzar va enviar un missatge als de Valverde: si de veritat volien l’orelluda com el capità Leo Messi havia anunciat feia pocs dies en la presentació culer al Gamper, l’havien de merèixer des del primer moment.

 

Repte acceptat. En només quatre jornades, el Barça ja pot presumir d’estar entre els setze millors equips d’Europa. Els catalans compten gairebé tots els partits europeus per triomfs, i això que la meitat d’ells els han jugat sense la seva estrella, i ja han encarregat el bitllet per als vuitens de final de la Lliga de Campions. 11 gols rebuts i només 3 d’encaixats. 10 punts sumats dels 12 disputats. Primera posició pràcticament a la butxaca a falta de dos compromisos. La supremacia blaugrana ha enderrocat sense miraments la condició de “grup de la mort” amb què es va definir el Grup B quan es van saber els emparellaments.

 

El conjunt de Valverde ja pot marcar amb retolador vermell els dies 12, 13, 19 i el 20 de febrer del 2019, quan està previst l’inici de la següent fase de la màxima competició internacional entre clubs. Encara falta assegurar la primera posició, però segurament algun d’aquests quatre dies el Barça haurà de demostrar, com va fer primer a Wembley i ha fet avui al Giuseppe Meazza, que torna a ser un conjunt fiable lluny del Camp Nou a Europa per jugar la tornada dels vuitens de final a Barcelona amb la màxima tranquil·litat possible.

 

La desfeta a Roma de l’any passat ja és història. Les tres Champions del Madrid en els darrers tres anys han fet mal al Camp Nou i, amb el millor jugador del món al capdavant, però també amb un col·lectiu que ha sabut sobreviure sense ell, els blaugrana veuen la competició continental com el seu gran objectiu de la temporada. Sense cap mena de dubte, i més després de veure com ha iniciat el torneig, el Barça és un dels principals favorits al títol.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa